Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Michelin Магазин на марката

За марката Michelin

Гуми Michelin - колоездачите разчитат на най-доброто качество от Michelin

Michelin е добре познато име и в сегмента на велосипедите като отличния френски производител на гуми. Независимо дали са гуми за състезателни велосипеди или гуми за планински велосипеди, много колоездачи разчитат на най-доброто качество от Michelin. През 1891 г. компанията подава заявка за патент, а именно патент за подвижна пневматична гума за велосипеди, която не е съществувала в тази форма преди.
Интуицията беше, че всеки колоездач трябва да може сам да ремонтира дефектна велосипедна гума, бързо и лесно. Малко след това Чарлз Теронт (състезателен колоездач) спечели състезание с призови велосипеди със свалящата се гума и помогна на иновацията на Michelin да спечели голяма популярност.
Пневматичните гуми и сменяемите гуми бяха темата на Michelin.
През 1895 г. Michelin участва в автомобилно състезание в Париж с първата кола с пневматични гуми.
Стартовият сигнал за кариера, която се върти около гумите, благодарение на пионерския дух на Michelin по това време. Добре познатият зигзагообразен профил в гумите, който осигурява повече сцепление, също е изобретение на Michelin (1930 г.). И до ден днешен победите в тестовете и новите иновации продължават да доказват високото качество на гумите, независимо дали са автомобилни или велосипедни, моторни или машинни/индустриални гуми.
Първата сгъваема велосипедна гума (с гъвкави кабели) беше основна иновация за пазара на велосипеди; през 1978 г. тя дойде от Michelin, известната гума Michelin BiB TS.

История на френския производител на гуми Michelin

Michelin е основана през 1889 г., когато компания за обработка на каучук е поета от братята Андре и Едуард Мишлен. Френският производител на гуми е базиран в Клермон-Феран, Франция. По отношение на продажбите Michelin е вторият по големина производител на гуми в света. В Германия има музей Мишлен в Карлсруе.

За магазина на марката Michelin

В магазина на маркатаMichelin на HIBIKE ще намерите общо 1000 различни продукта на ненадминати цени с доставка до цял свят: Инструменти (ръчни-/ специални инструменти), ???????? ?? ??????? ????????, Каски – резервни части за каски, Спирачки – резервни части за дискови спирачки, Трико/ Велотрико с дълъг ръкав и още повече.
 
AJAX Loader Icon