Изгодна доставка до всяка страна
25 години!
Над 100.000 артикула!
1.000м² магазин в гр. Кронберг
Nav
Nav
 
Logo
Количка
Доставка до: BG

Изход
Статус на поръчка

Шини

Избери една категория от менюто Велосипедни шини/ джанти:

Велосипедни шини/джанти с най–различни размери, за MTB и шосейни велосипеди, изгодно в онлайн магазина на HIBIKE

Коя шина/джанта най–добре ще пасне на твоя велосипед естествено зависи преди всичко от стила на каране, който предпочиташ и от вида на велосипеда ти. Тук ще изброим едни от най–големите разлики при шините/джантите, които трябва да имаш на предвид:

При шините за планинските велосипеди са се остановили на пазара основно три размера:

За шосейните велосипеди на пазара се е наложил размерът 28“ с 622 мм диаметър на шината. Нашите пасващи предложения за такива шини ще намирш тук: Шини/Джанти за шосейни велосипеди

Историята на велосипедната шина/ джанта

Едни от най–ранните велосипедни шини/ джанти са се изработвали от стомана, по–късно от неръждаема стомана. Недостатъкът им е бил точно в това, че стоманата като материал им е предавала значително тегло, което обаче не допренасяло до повече стабилност и дълъг живот на шината. По–късно стоманата бива заместена като материал от лекия алуминий и първите шини, капли които се изработват от този материал са т.н. “едностенни“ капли, шини. Днес се предлагат и предпочитат по–стабилните “двустенни“ велосипедни шини.
Тези са по–здрави и са годни за по–натоварващо каране. Необходимата стабилност на шините производителите днес постигат благодарение на различния брой дупки за спици.

Велосипедни шини/джанти тук цветни 26 цола

Шини за планински велосипеди и шини за шосейни велосипеди

При Шините за планински велосипеди напр. се предлагат модели с 28, такива с 32 дупки и модели с 36 дупки за спици. Стабилността на велосипедната капла зависи разбира се и от ширината ѝ, която определя малко или много и терена, с който може да се справи определения велосипед.

На шосейни велосипеди обикновено се монтират т.н.V-джати. Шосейната шина е тясна и с особена аеродинамична форма, което е от доста голямо значение за всеки амбициозен колоездач на шосеен бегач. Към шините на шосейните велосипеди се монтират по принцип по–малък брой спици в сравнение с шините за планински велосипеди. Велосипедни шини от по–скъпия сегмент се изработват и от по–скъпия материал карбон. Карбоновите велосипедни шини се отличават и с повече аеродинамични предимства и са определено правилния избор за всички велосипедисти, които държат на по–малкото тегло на байка си.

 
AJAX Loader Icon