Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Велосипеди


Купи онлайн при Хайбайк велосипед и Е-колело на марките Specialized, Trek, Ghost, Haibik

Търсиш си марков, качествен велосипед – онлайн? Виж в интернет Веломагазина на Хайбайк! Тук те чака огромен избор на най–различни модели велосипеди!

Искаш да си купиш изгодно шосеен велосипед или планински велосипед? Но преди това желаеш да се информираш за всички модели и продукти, които те интересуват?
Е, тогава “Добре дошъл в нашия Онлайн Веломагазин“!

Купи Велосипед онлайн, напр. МТБ с твърда задница 29 цолов Да си купиш колело чрез онлайн магазин не е вече нищо особенно.
Интернет покупката ти дава възможност да получаваш и сравняваш много и най-различни предложения и промоции както и да се възползваш от най-добрите предложения. Ние предлагаме велосипеди не само всеки терен, но и за всеки джоб. Но си признаваме: Нашата страст е определено КАЧЕСТВЕНИЯ велосипед, оборудван с най-добрите компоненти непозволаващи компроси.
Без значение дали ще търсиш велосипед на изгодна цена за начинаещи или скъпи и луксозни байкове със специално оборудване, HIBIKE ти предлага един наистина огромен избор на колела и цени: Планински велосипеди, шосейни, градски, дамски велосипеди, детски колела...
При нас ще намериш супер марки велосипеди като напр.:
Trek, Specialized, Ghost, Bergamont, Cervélo, Lapierre и много др.!
Нашите велосипеди са подбрани по категории спрямо велосипеден тип, цолаж на каплите, и по предназначение.
Така например ще се ориентираш и намериш бързо и лесно търсения треккинг велосипед (градски велосипед), шосеен велосипед, Фетбайк, Е-Байк (Е-велосипед), детски- или даунхил байк. Разбира се (в рамките на Германия ) доставяме велосипедите безплатно!

Ние ти предлагаме помощ при ориентацията ти сред толкова много велосипеди и модели, особено когато още не знаеш и не си сигурен какъв велосипед да си купиш.
Тук набързо ще споменем разликите мужду различните велосипедни модели. По–детайлна информация ще намериш под съответната категория велосипед.

Избери сам: Велосипед за шосе или планиски велосипед

Не всеки се чувства комфортно по асфалта, карайки велосипеда си по шосе, наред с колите. Така че всеки търсещ ново колело би трябвало да е наясно поне с този основен въпрос, дали ще предпочете градски, шосеен или планински велосипед.

All Mountain, XC, DH: Всички тези видове велосипеди се числят към голямото “семейство“ на планинските велосипеди – т.н. Mountainbikes
Да караш в гората може да озвачава да обичаш по–равните, широки и спокойни планиски пътеки, или пък да предпочиташ неравностите като корени, скални, тесни, стръмни пътеки и участъци. Ако предпочиташ велопоходите в гората и страниш от шосето, значи се ориентирай към някой от моделите планински велосипеди/Mountainbike. Дали ще е байк с малко или голямо обиране на луфта, с пълно окачване (с преден и заден амортисьор) или само със задно, с малък диаметър капли или с голям – днес пазара на велосипеди предлага невероятно голям избор на различни видове и категории планински велосипеди. Позицията на колоездача върху седлото може също да варира от комфортна (изправена) до наистина спортна (наведена). В следните различни категории Планински велосипеди може да потърсиш напр. актуални Маунтинбайк модели:

Градски– и трекинг велосипеди (Спортно–туристически велосипеди и пътнически велосипеди)
Велосипеди, които стават както за каране в градския парк така и за малки походи в гората спадат към категорията на трекинг велосипедите, тоест пътническите велосипеди или на Спортно–туристически велосипеди. Градските велосипеди и трекинг велосипедите (пътническите) въпреки това не се различават значително едни от други. Разбира се един типично градски велосипед е перфектното решение, когато ще бъде използван само за каране в града, за покупки и др. Както градските така и пътническите велосипеди се отличават с кормило, което е високо огънато, осигуряващо типичната удобна и комфортна стойка на колоездача върху седлото, което е широко и е нормално да е на пружини. Градските и туристическите велосипеди обикновено са оборудвани с багажник, светлини, предлагат се с 28 цолови колела и с най–малко 18 предавки. Те са определено правилното решение за всички каращи само в града или за любители велотуристи. Открий нашите предложения за градски и трекинг велосипеди:

Шосейни велосипеди/ Шосеен бегач/ Шосейно състезателни велосипеди (Road Bikes)
Колоездачите, които предпочитат шосето и пистата, се интересуват разбира се от категорията велосипеди с по–тесните гуми. Този вид колела са предназначени за бързо каране по пътища с твърда и гладка настилка, спортни състезания, маратони. Един шосеен велосипед (Шасеен бегач) се брои за “изчистен“, когато може да мине без каквото и да било окачване. Стойката върху такъв вид велосипед е доста спортна и наведена силно напред, поради което голяма част от тежеста на колоездача пада върху ръцете му, което е и причината кормилата на шосейните велосипеди да са оформени по специален начин. Тези предлагат различни варианти ръкохватки, което позволява да се сменя стойката според терена. В зависимост от това колко си трениран и за какви цели караш, има различни модели шосейни велосипеди, такива напр. за хоби–колоездачи, който карат шосейния си велосипед само през свободното си време, както и супер професионални, състезателни машини за каране на шосе или на колодрум (затворена писта) които могат да достигнат спокойно цена от 10.000 евро.
Общото при този вид велосипеди е, че теглото им е малко и аеродинамичността им е от централно значение. Към видовете състезателни велосипеди се броят и тези от класа на триатлонните велосипеди, отличаващи се с минимално въздушно съпротивление. Феновете на шосейните велосипеди могат да намерят пасващ модел ето в тази категория:

Специални велосипеди, като BMX и Singlespeed
Под категорията на “специалните велосипеди“ спадат както BMX–велосипедите така и т.н. Dirtbikes. 20 цоловите (BMX) велосипеди и 26 цоловите (Dirt) Bikes/(Dual) Bikes са замислени по–скоро за малки, ефектни трикове, тоест за една доста специална порода байкъри, работещи със специална “техника“ на каране. И двата вида велосипеди са доста стабилни и са годни за всякакви вида скокове и т.н. Pumptrack-изпълнения.
Трябва да се спомене, че BMX–велосипедите са наследници на мотокрос–велосипедите, те са малки (размерът на гумите им варира от 16 до 20 цола), имат само една предавка и са годни за надбягвания по трасета от типа на мотокрос трасетата. Изпълнението на акробатични номера и състезанията със скачания по рампи са нормална “тръпка“ за всички любители на BMX–велосипедите.
За разлика от BMX–овете велосипед от класа на пистовите Singlespeed– велосипеди е на визия “нормален“, но само дотолкова, доколкото човек не се загледа от по–близко: Singlespeed Bikes нямат никакви предавки, и определено трябва да си любител на карането на велосипед без предавка за да предпочетеш такъв вид колело за велопоходи по равно и стръмно

Различните типове велосипедисти

Разбира се и спортистите/колоездачите може да разделим на категории и то в зависимост от степента на техния фитнес.

  • Тип: Велотуристи
  • Тип: Хоби–колоездачи (само в свободното си време)
  • Тип: Спортни колоездачи
  • Тип: Състезатели/ Професионалисти

Типът “Състезатели/Професионалсти колоездачи“ купува обикновено бързи и леки бегачи.
Има разбира се и спортни колоездачи за които е повече от хоби, 3-5 седмично да въртят педалите и то с километри. При тях от значение е тренировката, покачването на фитнеса и кондицията. Тези отделят преди всичко голямо внимание на теглото на материалите от които е напревена рамката, като напр. карбон, на висококачествените компоненти. Много любители на планинското колоездене, които се състезават, но и тези, които си падат по бързите 29 цолови твърдаци (Hardtails), избират след известно време и ездата на шосеен байк. Разбира се ако и двата терена доставят еднакво удоволствие при каране. Така или иваче ниската позиция при шосейния байк е почти същата както при при състезателните планински бегачи.

Хоби–колоездачите и велотуристите
Хоби–колоездачите и велотуристите предпочитат по–спокойните и комфортни велопоходи и терени. Дали ще карате семейно, за което туристическите велосипеди са най–подходящи, или си любетел на планинскито колоездене и караш Mountainbikе само за хоби, – е без значение, и в двата случая става въпрос за велотуризъм като хоби. За тази категория велосипедисти определено най–важно е отношението между цената и продукта, който получават. Този тип велосипедисти не отделя специално внимание и пари за скъпи компоненти и части, аеродинамика, по–малко тегло, специални сплави и др.,

Спортните колоездачи
Спортните колоездачи са амбициозни, тренират на седмица поне 1–2 пъти, за да си запазят формата, да се срещнат с приятели и ли за да вземат участие в някой маратон, но преди всичко се наслаждават на природата и колоезденето като спорт. На тях също им е важно качеството на компонентите, но определено не на всяка цена.

 
AJAX Loader Icon