Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Вело части

Bike parts online at HIBIKEHIBIKE - Твоят Онлайн Веломагазин за резервни Велосипедни части, Компоненти за Велосипед

Иска ти се да намериш резервни Велосипедни части, Компоненти за Велосипед, качествени вело части, но на изгодни цени? Попаднал ли си на нашата интернет страница значи си направил правилния избор, просто защото велосипедните компоненти и части са същността на нашия бизнес. HIBIKE ти предлага с Онлайн Веломагазина си за Велосипедни части и байк Компоненти, един невероятно голям избор: От най-малката гайка до най-важната част, без която един велосипед не може да се ползва. От кормилото до дисковата спирачка, курбели, жила, хидравлични спирачки, главини, амортисьорни вилки, капли, спици, лапи, ротори, вериг, верижни плочи...: При нас ще намериш ВСИЧКО за твоя ВЕЛОСИПЕД: Високо качество на изгодни цени и с гарантирана бърза доставка.
Ние разширяваме и актуализираме постояно нашата гама от Велосипедни части и компоненти. Това е необходимо тъй като към всеки клас велосипеди се предлагат безброй специални части и аксесоари. Ние следим всички промени и новости на пазара за да могат нашите клиенти да се възползват оптимално от огромното разнообразие на марки в бранша, както раэбира се и от ниските цени, които сме в състояние да предложим. Поръчай удобно онлайн и ние ще ти пратим твоите вело части по най–бързия начин, до която и да е точка на земното кълбо! Без значение дали търсиш малки, дребни резервни части или някоя особенно важна част, без която колелото ти не би било изправно, Tuning части за MTB или само една единствена гайка– при нас ще намериш невероятно разнообразие на марки и продукти! Убеди се сам! Ако търсенето ти е неуспешно не се колебай и се свържи с нас. Ние ще ти помогнем да намериш часта, която търсиш. Приятно пазаруване!

Велосипедните части и компоненти се нуждаят от редовна грижа и поддръжка

Веригата ти е стара и караш с нея вече доста години? Спирачките ти са нещо износени? Дали ще караш шосейния си велосипед с висока скорост по асфалта или ще предпочитеш Планински велосипед за спускания и велопоходи по по–груб терен – това е без значение. Независимо от това какво ти е колелото трябва да се грижиш периодично за поддръжката на компонентите му и да не подценяваш поддръжката им, тъй като именно тя удължава „живота„ на всеки един велосипед и гарантира собствената ти безопасност!
За да предотвратиш нежелани инциденти е добре да отделяш необходимото внимание на компонентите по твоя велосипед и да следиш периодично състоянието им и тяхната изправност. Ето защо е желателно преди да излезеш на поход с колелото си да направиш необходимата проверка поне на най–важните части, които трябва да са винаги в безупречно състояние, като напр. спирачките, затягащите гайки на лапите и на кормилото, чашките и каплите. Ако и само една от тези части не е изправна, падането ти е гарантирано.

  • Ето защо ти препоръчваме горещо годишна, редовна инспекция във велосипеден сервиз.
  • Най-вече амортисьорните велосипедни части се нуждаят от проверка и поддръжка и то в професионален сервиз!
  • С един бърз преглед преди всеки велопоход ще си гарантираш сам безопасността, но и ще си запознат разбира се по–добре с дефекти, които в последсвие може да се превърнат в сериозни повреди. Ето защо нашия сервиз препоръчва....

Бърз преглед на Велосипедните компоненти и части преди всеки велопоход

С един бърз преглед на колелото си преди всеки велопоход ще си се погрижил не само за собствената си сигурност – с една такава проверка ще предотвратиш възможни дефекти, които ако не бъдат отстранени на време биха могли да доведат до сериозни повреди по велосипеда ти. Ето защо си отдели малко време и предотврати лоши преживелици само с няколко прости поправки (ако са необходими!), които обаче ако останат незабелязани биха могли да ти косват много нерви (като например един по–обстоен и по–скъп ремонт на колелото или недай боже сериозни телесни травми). Специалистите от нашия реномиран велосипеден сервиз ти препоръчват преди да завъртиш педалите да погледнеш поне състоянието на следните важни вело компоненти:

  • Спирачки: еднаква ли е точката на натиск и при двете спирачки, дори и след многократно натискане на спирачките? В добро състояние ли са спирачните накладки и дисковете? Има ли видим теч по местата със затягащите връзки?
  • Чашките: имат ли луфт? Въртят ли се свободно?
  • Кормилната зона: затегнати ли са всички гайки? Дори и при малък натиск кормилото и лапата ти се въртят? Ако това е така, трябва да затегнеш гайките но с правилния момент на затягане.
  • Каплите: Провери налягането в гумите, провери също дали джантите ти са изправни? Провери главината и лагерите. Каплата се върти плавно и безпроблемно? Всички спици са правилно натегнати?
  • Не е животоспасяващо, но все пак е полезно: смазана ли е веригата?

Велокомпоненти и мястото им на колелото на примера на едно MTB FullyВелокомпонентите: Тяхното място и предназначение

Трансмисията/Движението
Велосипедната верига е един от най–важните компоненти от трансмисията.
Тя бива задвижвана от въртенето на курбелите. Ако не караш велосипед сингълспийд (Singlespeed)(без скорости) значи използваш колело с предавкитоест с различни скорости. В зависимост от нуждите ти ще ти се налага да използваш малки или големи предавки.
При избора на отделни верижни плочи (отпред) и венец–касета (монтирана на задното колело) имаш невероятно много и разнообразни възможности, с които може да си осигуриш съвсем индивидуални решения за трансмисията.
Към трансмисията на едно колело спадат следните вело–компоненти:

Сърцето на едно колело, това без съмнение е рамката му.
Реално погледнато велосипедната рамка се състои от горна тръба, долна тръба, тръба на седалката, към която е монтирано седалното колче или седалодържача и челната тръба, към която се монтират велосипедните чашки. Опората на задната вилка (отгоре) и задната вилка (отдолу) формират елемента, към който се закрепя задното колело. В тръбата на седалката се монтира седалното колче, в което пък се затяга седлото. Ако велосипедът е с пълно окачване то тогава тук бива монтиран амортисьорен елемент, а именно задния амортисьор. Така че едни от централните части на твоето колело са безспорно следните:

Съставни елементи на каплата:
За да може да караш колелото си без проблеми са ти необходими безупречни капли.
Ако си поръчаш Комплект капли, това означава че ще получиш две капли
(предна + задна), тоест "Чифт" капли.
Разбира се, предлагаме частите необходими за монтажа на една цяла капла и по отделно, от главината до отделните бройки спици. Това ти дава възможността да подбереш визията на байка си абсолютно индивидуално. Ние предлагаме най–различни размери вело капли, от детските размери 12 цолови, до големите 29 цолови капли. Разбира се при нас ще намериш и капли с различно широки шини, според това за какви спортни цели ще ти са необходими. От екстра тясните за шосейни велосипеди до доста широките, пасващи на MTB–тата. Също така може да избираш и между различни цветове на шините, главините, спиците, гумите... Съставните части на каплата са:

Предницата на велосипеда:
Вилката, чашките, лапите и кормилото заедно образуват предницата на велосипеда. С промяна дължината на лапата например, както и с настройката на височината на чашките значително може да се подобри комфорта на седене върху седлото. Позицията на седлото изказва много за това стила на карана, който предпочита колоездача. По принцип за по–дълги турове е за предпочитане изправената позиция на седалката. На предницата на всяко едно колело ще намериш следните компоненти:

 
AJAX Loader Icon