Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Шини

Buy rims for your bike online. Rims & accessories for bikes


Избери една категория от менюто Велосипедни шини/ джанти:

Велосипедни шини, джанти с най–различни размери: Шини за МТБ и шосейни велосипеди! Изгодно в онлайн магазина на Хайбайк

Кой вид шини, джанти най–добре ще пасне на твоя велосипед?
Естествено това зависи преди всичко от стила на каране, който предпочиташ и от вида на велосипеда ти, дали е МТБ или шосеен велосипед. Тук ще изброим едни от най–големите разлики при шините, джантите, които трябва да имаш на предвид:

За планинските велосипеди, МТБ, са се остановили на пазара основно 3 размера шини, джанти:

За шосейните велосипеди на пазара се е наложил размерът 28“ с 622 мм диаметър на шината. Пасващи предложения от Хайбайк за такива шини ще намирш тук: Шини/Джанти за шосейни велосипеди

Историята на велосипедната шина, джанта

Едни от най–ранните велосипедни шини, джанти са се изработвали от стомана, по–късно от неръждаема стомана.
Недостатъкът им е бил точно в това, че стоманата като материал им е предавала значително тегло, което обаче не допренасяло до повече стабилност и дълъг живот на шината.
По–късно стоманата бива заместена като материал от лекия алуминий и първите шини, капли които се изработват от този материал са т.н. “едностенни“ капли, шини.
Днес се предлагат и предпочитат по–стабилните “двустенни“ велосипедни шини.
Тези са по–здрави и са годни за по–натоварващо каране. Необходимата стабилност на шините производителите днес постигат благодарение на различния брой дупки за спици.

Велосипедни шини/джанти тук цветни 26 цола

Шини за планински велосипеди МТБ и шини за шосейни велосипеди

При Шините за планински велосипеди напр. се предлагат модели с 28, такива с 32 дупки и модели с 36 дупки за спици.
Стабилността на велосипедната капла зависи разбира се и от ширината ѝ, която определя малко или много и терена, с който може да се справи определения велосипед.

На шосейни велосипеди обикновено се монтират т.н.V-джанти. Шосейната шина е тясна и с особена аеродинамична форма, което е от доста голямо значение за всеки амбициозен колоездач на шосеен бегач.
Към шините на шосейните велосипеди се монтират по принцип по–малък брой спици в сравнение с шините за планински велосипеди.
Велосипедни шини от по–скъпия сегмент се изработват и от по–скъпия материал карбон. Карбоновите велосипедни шини се отличават и с повече аеродинамични предимства и са определено правилния избор за всички велосипедисти, които държат на по–малкото тегло на байка си.

 
AJAX Loader Icon