Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Курбели

Качествени Курбели за велосипед и резервни части за курбел, изгодно, в нашия онлайн байк магазин:
Курбелов комплект, Курбели за планински велосипеди, Курбели за шосейни велосипеди

Трансмисията, или движението на велосипеда е немислимо без един от най–важните ѝ компоненти, а именно курбелът.
Той се състои фактически от два лоста и плочи (венец–плочи). Задното велосипедно колело бива задвижвано именно с помощта на веригата и венец–плочите. Под Курбелов комплект се разбира комплект от лостове за курбел и плочи.
Лостове за курбел се предлагат и без плочи.
При вело курбелите основно се прави разлика между курбели за планински велосипед и курбели за шосеен велосипед.
Може да направиш своя личен избор чрез нашия продуктов филтър на страницата ни.

Курбели за планински велосипеди...

Броят на венците, плочите:
При стандартните Курбели за планиски велосипеди до преди няколко години беше съвсем нормално монтажа и към 3 на брой венец–плочи (венци). Това само по себе си позволяваше един много по–широк спектър на предавки, но също така водеше и до много нежелани препокривания, приплитания, както и до един значително по–лош Q-фактор. Под Q-фактор се разбира външното разстояние (и от двете страни) на курбеловите лостове към рамата.
Един по–голям Q-фактор, означава, че лостовете на курбела са доста раздалечени един от друг, което от своя страна води рано или късно до болки в коленете.
Курбелите за планински велосипеди вече много често се предлагат във варианта само с две плочи, венци, т.н. 2-ка курбел, или дори само с една плоча, тоест 1-чен курбел.
Големина, размер на венците, плочите:
Съвремените Курбелови комплекти се предлагат с различни по гелемина венец–плочи, което позволява един по–голям спектър на предавки, съответно по–малко преплитания и по–добър Q-фактор.

Курбели за шосейни велосипеди...

При Курбелите за шосейни велосипеди се прави разлика между 130–ката и 135–цата перфорация (втората се предлага от фирмата Campagnolo), по този начин може да използваш венец плочи с големина 53/39, което е обаче максимума. Между другото обаче, т.н. Compact курбел много често вече бива монтиран на шосейни велосипеди, което позволява да се кара с по–малки венци, венец–плочи. В моментта стандарта е 52/36 или 50/34, което за хоби велосипедистите е повече от достатъчно.

Материалът на съвременните Курбели за велосипеди

Както много други вело компоненти, така и съвремените Курбели за велосипеди се произвеждат предимно от лек алуминий.
Някои от висококачествените модели велосипедни курбели са кухи, някои модели се предлагат изработени изцяло от карбон. Подобни екстри естествено качват цената на курбела.
Открий нашия богат избор на Качествени Курбели за велосипед, както и резервни части за курбели!
Със сигурност ще намериш курбел по твоя джоб или вкус.

 
AJAX Loader Icon