Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Средни движения, ос касети

Вътрешен лагер (долна скоба) от Shimano, Truvativ, Sram, Rotor и други

Някои го наричат ​​долна скоба, други долна скоба, което означава едно и също нещо:
елементът, който свързва лявата и дясната манивела на велосипеда и се намира в корпуса на долната скоба на рамката на вашия велосипед.
Размерите на долната скоба са дузина.
Това започна с планинския велосипед с класическата долна скоба с квадратен конус с BSA резба. Това не беше особено запечатано и усилията за поддръжка също бяха доста големи.
По-късно бяха добавени патронни камери, практически запечатан конусен лагер, който изискваше по-малко поддръжка. Тъй като твърдостта на долната скоба беше необходима повече, Shimano разработи долната скоба Octalink. Дебел вал със зъби с 8 зъба излезе на пазара и постигна ненадмината твърдост.
Производителят Sram се противопостави със собствен стандарт за долна скоба ISIS, който от своя страна има 10-скоростни зъбци и следователно не е съвместим с Shimano.

Купете долна скоба (велосипед с долна скоба), напр. евтин Shimano Deore Hollowtech II Вече има много стандартни пресовани долни скоби, така че вече нямате завинтена долна скоба, а я натиснете в рамката. Това ви дава по-къс вал на долната скоба, което води до много спестявания на тегло, както и повече място за глезена и по-нисък Q-фактор. Това също води до по-здрав лагер, по-твърда/твърда манивела и сглобяването също е значително по-лесно.

Съвет: Можете да филтрирате долни скоби за MTB и долни скоби за състезателни велосипеди в нашия продуктов филтър (над списъка с продукти).

 
AJAX Loader Icon