Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Твърди вилки

Rigid forks from 26 to 29 inches for your bike.


Избери една категория от менюто “Твърди вилки“:

Твърди вилки за шосейни велосипеди и планински велосипеди – изгодно, с онлайн покупка

За твърда велосипедна вилка става въпрос тогава, когато към нея няма монтиран амортисьор. Липсата на амортисьор и отказа от комфорта му прави твърдата вилка по–издържлива, предпазва я от бързо износване и естествено и придава по–леко тегло. Поради тези особености на шосейните велосипеди се монтират предимно твърди вилки. Но и в областта на планинското колоездене се срещат достатъчно байк фенове, които предпочитат твърдите вилки. Твърдите вилки са алтернатива за всеки колоездач, който безпроблемно може да се откаже от комфорта на предното окачване (преди всичко за планински колоездачи, по–точно Race–ентусиастите), за този, който си спестява с твърдата вилка доста от теглото на липсващия амортисьор и предпочита да усеща настилката под предното си колело.

Преди твърдите вилки са се изработвали от стомана или от алуминий. В последните години се разпространува много по–предпочитаната Твърда вилка от карбон. Поради това, че са леко извити напред този вид твърди вилки предлагат повече комфорт, който обаче естествено не може да бъде сравняван с комфорта на амортисьорната вилка. За това пък бият по точки амортисьорните вилки с много по лекото си тегло! Друг плюс на твърдите вилкки е, че при тези не се налагат интензивни инспекции, смени

Starrgabel 29 Zoll

Кои са разликите в материала:

  • Една стоманена вилка не е чак толкова неподвижна, за това е способна да се огъва до известна степен („flex“).
  • Една алуминиева вилка в сравнение е екстремно твърда и изключително неподвижна.
  • Велосипедна вилка от карбон предлага в сравнение както здравина и стабилност така и комфорт. За това подобни вилки биват използвани масово при
  • шосейните велосипеди и при особено леките MTB Hardtails–велосипеди.

Кой вариант вилка е правилния за теб?

Твърди вилки за 26 цолови колела
Такива вилки се монтират напр. на малки Race–байкове, които са снабдени с 26 цолови капли, Твърди вилки за 26 цолови колела. Този тип твърди вилки се монтират често и на туристически велосипеди, при които багажника и/или дисагите напр. се монтират на твърдата вилка. Твърди велосипедни вилки от карбон биват монтирани днешно време също така и на доста модели 26“ фетбайкове.

Твърди вилки за 29 цолови колела
Твърди вилки за 29 цолови колела са изработени най–често от Cromoly, карбон. Те се сглобяват предимно на фетбайкове както и към особено леки планински колела (с тегло към 700 гр.). Комфорта при тях е от второстепенно значение. Но точно карбоновите вилки са подходящи за бързи Cross-Country отсечки. Предлагат се модели вилки подходящи за монтаж с оси, но също така и за монтаж с класическите автомати.

Твърди вилки за 28 цолови колела
Търсиш класическа стоманена вилка за шосеен велосипед или такава от карбон? Тогава определено в категорията на 28 цоловите вилки ще намериш каквото търсиш. Карбоновите вилки се предлагат с алуминиеви или с по–леките карбонови ботуши. В повечето случай тези обаче се предлагат с оси за автоматите. Все повече от твърдите вилки се предлагат с пасващи оси, което е от доста голяма полза за по–тежките колоездачи както в този случай е и използването на дискови спирачки.

 
AJAX Loader Icon