Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Колела МТБ фули

Full suspension mountain bikes in the online store - Specialized, Trek, Orbea, Santa Cruz and many more buy online

Покупка на планински велосипед: МТБ с пълно окачване или с твърда задница

Въпросът какво точно търсиш, планински велосипед с пълно окачване или такъв с твърда задница, много лесно ще си намери тук отговора: Едно МТБ Фули (планински велосипед с пълно окачване) осигурява поради наличието на преден и заден амортисьор, хидравлични дискови спирачки, стабилна рама и дебели гуми несъмнено повече комфорт и сигурност при спускания в планински участъци! Това са общо взето основните плюсове на планинските велосипеди от типа "фули". При тях е важно, амортисьора да има по-голям ход за да могат вибрацийте да бъдат обирани надежно, та нали тези машини са предназначени за терени и каране "офроуд" - колкото по-надежно е окачването на планинския велосипед, толкова по-интересни са спусканията с такъв. Истина обаче е, че този тип планински байкове не са за препоръчване на неопитни и начинаещи колоездачи. Границите на спектъра от такива планински велосипеди са "начертани" от два типа маунтинбайкс: От XC-Fully с около 100 mm (по-малък ход на амортисьора) до даунхил велосипедите (различаващи се с по-голям ход на амортисьора), към 200 mm Hub. Между тези "граници" се намират байкове за трейл, велосипеди за ол маунтин, ендуро велосипеди а също така и велосипеди от типа "Freerider". В зависимост от това с какво са оборудвани, цените им варират значително. Много бързо може да похарчиш за един планински велосипед с пълно окачване от 2000 до 3000 евро. Не само частите и компонентите определят цената на планинския велосипед. Също и материалът е от значение, този от който е произведена рамката. Едно MTB Fully от карбон например е определено много по-леко от алуминиевия вариант, но и много по-скъпо.

Малко история: Планински велосипед с пълно окачване

Ein klassisches Mountainbike Fully

Ако се задълбочим в темата за планинския велосипед с пълно окачване несъмнено ще трябва да погледнем малко и към историята. На много професионални байкъри, състезатели и любители на планинското колоездене им е било явно писнало да се разтъртват от твърдите рамки и вилки, което в първите години на 90-те в Щатите е довело до масовото разработване на нови модели планински велосипеди, а именно тези с шокове и с пълното окачване.
Така се е зародила идеята не само предницата да се оборудва с шок, но и задницата.
Първият световен шампионат по планинско колоездене през 1990 не напразно е организиран в САЩ, на който са представени основните две дисциплини: Крос Кънтри и Даунхил.
От тогава до сега много неща са се променили по дизайна и оборудването на планинския велоспипед с пълно окачване. Основните технически идеи за оборудването на задницата са си старите, изполват се в изработката на шокове и компоненти от доста години насам, тоест са същите, не са нещо супер иновативно.
Амортисьорната техника се осъвършенства постоянно, така най-новите модели на планинските велосипеди с пълно окачване, в зависимост от това за какъв стил планинско колоездене са предназначени, притежават завидно голям капацитет на абсорбация на вибрацийте, която не се осигорява само от шока, но в частност и от амортизиращото окачване на колелата.

Купи при Хайбайк онлайн, лесно и безпроблемно нов модел МТБ фули, планински велосипед с пълно окачване

Хайбайк ти предлага също и онлайн богата гама от класически планински велосипеди с пълно окачване, МТБ фули.
На пазара вече се намират най-различни модели планински велосипеди от типа фули, такива с пълно окачване:
Класическото МТБ фули от 26 цола или това от 29 цола, както и такива с новите размери от 27,5 (650B) до така наречените дебелаци, мощните фетбайк фулита.
Ако си купиш онлайн твоя планински велосипед с пълно окачване, то автоматично ще си зададеш въпроса „как да си го монтирам сам?“.
Производителите също се занимават с този въпрос, имайки желанието максимално да улеснят монтажа и реглажа на шоковете от самите клиенти, както е например при технологията "Autosag" на Specialized или при технологията на Trek за определяне на оптималните стойности на теглото и височината.
Нашият сортимент е разделен на различни категории.
Ела на интернет страницата на Хайбайк и разгледай!
Сигурни сме, че ще попаднеш в нашия специализиран веломагазин за планински велосипеди с пълно окачване завладяващ интереса ти планински велосипед с пълно окачване.

 
AJAX Loader Icon