Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Колела МТБ хардтейл

Избери една категория от менюто "Планински велосипеди с предно окачване (с хардтейл)":

Планински велосипед с предно окачване (с хардтейл)

Под планински велосипед с предно окачване, тоест с хардтейл, се разбира по принцип МТБ с твърда рамка, тоест с вело рамка без амортисьори. При този вид планински велосипеди задницата е без окачване за разлика от предницата. Тоест тук само предницата е оборудвана с амортисьор. Обозначанието "хардтейл" идва именно от факта, че задницата е "твърда". Предимствата на планинските велосипеди от този тип са няколко. Ето тук накратко някои от тях:

Предимства на планинските велосипеди с предно окачване: МТБ хардтейл

А именно:

  • Тегло (По-леки):
    Теглото на хардтейл моделите МТБ е значително по-малко от тези с пълното окачване, което ги прави предпочитани за крос при пресечена местност (Crosscountry) или при маратонни проходи.

  • Цена (По-изгодни):
    Този вид планински велосипеди са предпочитани от начинаещите във велоспорта (за разлика от байковете с пълно окачване), заради опростената конструкция и сравнително ниските разходи по поддръжката. Който не е в състояние да инвестира в новия си планински байк около или повече от 1.000 евро, той би намерил в тази категория планински велосипеди определено подходящ модел.

  • Материал (Карбон или алуминий)
    В зависимост от това какви са спортните амбиции на колоездача и до колко този е взискателен, изборът му може да падне върху вело-рамка от карбон или алуминий. Тук материалът прави цената. Разбира се, че един велосипед с карбонова рамка е по-лек от такъв с алуминиева. Но пък и цената на планински хардтейл-велосипед с карбонова рамка е респективно по-висока. Алуминиевата контсрукция на рамата не е никак лош избор, разбира се с такава обаче ще сте по-тромави. Но това също е въпрос на вкус и спортни амбиции. На пазара се предлагат дори хардтейл велосипеди чиято рама е изработена от стомана.


Разновидности на планинските велосипеди с предно окачване: Trail- или Endurohardtails

Съвременните планински велосипеди се разделят в зависимост от спортното им предназначение на такива за XC, FR и DH. При MTB Hardtail велосипедите имаме и разновидности предназначени за специални спортни-ниши, като тези например: Trail- или Endurohardtails, които се отличават с много плоско кормило и осигоряват невероятно спортно удоволствие, при което не са толкови скъпи и не е необходимо да се обслужват от специален механик.


Hardtail online günstig kaufen, großer Auswahl im Versand


Какъв модел планински велосипед и от какъв материал ще си го избереш, това е въпрос на личен вкус и възможности. В нашия онлайн веломагазин ще намериш най-различни модели планински велосипеди с най-различни размери, 26 цолови както и такива от 27,5 (650B) или 29 цолови Hardtails на изгодни цени.

 
AJAX Loader Icon