Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Колела ЦИКЛОКРОС

Циклокрос велосипеди в онлайн магазина на Хайбайк - Specialized, Trek, Orbea, Santa Cruz и много други с онлайн покупка

Велосипеди за всеки терен:
Кросери, Gravelbikes или известни още като Adneturebikes, крос–кънтри велосипеди

Крос–кънтри велосипедите (известни още като Кросери) са най–разпространения вид МТБ–велосипеди с почти универсално предназначение, респективно и едни от най–предпочитаните велосипеди. Защо ли? Защото с тях безпроблемно всеки ще се справи както с дълги преходи по асфалт, така и с преходи по пресечен терен. Те са идеални и за предвижване в градски условия. Ето защо колелата тип Кросери, крос–кънтри, не напразно биват обозначавани и като "All-terain"–велосипеди.
Удоволствието от карането им е гарантирано на почти всякакъв терен. Класически кросер на марката Bergamont

Технически специфики на Велосипедите за всеки терен, крос–кънтри велосипеди

Не се учудвайте ако намерите кросер с шосейна рамка от 28 цола, което позволява на колоездача да се наслади на планинското колоездене до максимум. Тези шосейни рамки са подобрени, модифицирани (стабилни) и пригодени именно за каране в пресечена местност. Гумите им са по–широки а позицията върху седлото доста спортна, същевременно самото колело е твърде леко. В спортното колоездене, в частност при планинското колоездене, карането на Cyclocross – велосипеди представлява самостоятелна дисциплина. В рамките на купата на UCI World Championship се организират годишно състезания по Крос-кънтри (cross-country) - XC - тоест каране на байка по различни терени с изкачване, спускане, равни участъци и т.н. При състезания от типа крос–кънтри атлетите трябва да се справят яздейки кросерите си с всякаква настилка – камениста, кална, песъчлива и т.н.
При изкачването на стръмни участъци не е прието колелото да се качва и носи на гръб, дори и при стъпаловидни участъци.
Колоездачите каращи крос–кънтри байкове само като хоби, не е задължително да доказват постижения от класата на професионалистите в бранша. Но, за запазване и подобряване на кондицията като цяло, карането на колело в този стил определено е от полза.
Който е тествал поне веднъж един Кросер той определено се е запалил по този тип колела.
Особено през лятото карането на циклокросер доставя особено удоволствие както на улицата, така и в планината, по пътеки и чукари...
С такава машина определено никога няма да ви е скучно!
Но и през зимата тренировката с колело тип Кросер гарантира отлична фитнес подготовка.
Рамата им обикновено е изработена от карбонови нишки, алуминий или титан.
На кросерите е прието да се монтират спирачки тип V-Brakes – челюстнти спирачки (Canti).
Разбира се, че възможно да се модифицира един шосеен велосипед в такъв от типа Крос–кънтри, но при подобни изменения трябва да се има напредвид, че рамата на типичния шосеен велосипед по принцип не е предназначена за преходи и екстремни приключения върху пресечена местност. Ето защо препоръчваме покупката на комплектован велосипед (фабрично предназначен за тази цел!) за Cyclocross.

Велосипеди за всеки терен: Новата Байк–мода това са т.н. Gravelbikes

Gravelbikes или известни още като Adneturebikes са най–новият хит идващ разбира се от Щатите. Това са колела преодоляващи границата на асфалта, способни да се справят с пътища и пътеки с почти всякакъв вид настилка. Ако ги наречем мултиталанти или комби–байкове няма да сгрешим. Новите Gravelbikes тепърва ще се установяват на пазара като модно влияние и ще печелят фенове. Така, както се наложиха на пазара в САЩ – с убедителни качества, покорявайки наистина всеки терен.

Към темата ще намериш информация в нашия Hibike Blog Прочети в нашия блог информацията на тема Cyclocross! Статията показва какво е специалното при тези велосипеди и кое гарантира спортното удоволствие от карането им. Повече информация ТУК, при HIBIKE Blog...

 
AJAX Loader Icon