Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Гуми за циклокрос велосипеди

Купи онлайн гуми за циклокрос при Хайбак

Една гума за циклокрос трябва да може доста неща.
Да е надежна и сугурна при каране върху труден терен, да е лека и да се върти с лекота и на настилка с чакъл и камъни, но и на асфалт
при това да е лека – което изобщо не е чак толкова просто.
Тук, в тази рубрика ще намериш гуми за цилокрос в най–различни варианти и размери, ширина.
Без значение дали ще търсиш Schwalbe, Continental или Challenge, както и е без значение дали ще търсиш гуми за циклокрос
от сгъваемите модели, такива с твърд борд или тубуларни гуми – при Хайбайк ще откриеш голям избор на най–различни гуми за циклокрос!

Кой модел гуми за циклокрос пасва на моя байк? Сгъваеми гуми за циклокрос или такива с твърд борд?

При такъв богат избор е нормално да си зададеш въпроса "Кой модел гуми за циклокрос пасва на моя байк?"
Сгъваеми гуми за циклокрос или гуми с твърд борд биха били правилния избор?
Колки широкш трябва да са гумите?
С много и ли по–малко профил на гумата?
Тук ти предлагаме малко информация за да те улесним в избора на гуми за циклокрос велосипеди:
Предимствата да караш със сгаваеми велосипедни гуми са тези, че те са снабдени с кевларна тел, коуто лесно се огъва, което прави гумата много лека и лесна за транспортиране, durch den Сгъваемите гуми за циклокрос могат да се вземат като резервни пре всеки един велопоход с циклокрос за разлика от типичните гуми с твърд борд, които не се огъват и заемат много място.
Сгъваемите гуми за циклокрос са леки.
Ротиращата маса се намаля от използването на леки гуми, което си е предимство при въртене на педалите.
С такива гуми и спирачното поведение на колелото и начина по който увеличаваш скороста се подобряват. Кои са недостатъците на сгъваемите гуми за циклокрос?
Всички тези изброени предимства оказват негативно влияние в цената на гумите, в смисъл, че сгъваемите гуми са по–скъпи от тези с твърдия борд.
Въпреки разликата в няколкото грама трябва да не забравяме, че и гумите с твърд борд си мат предимствата:
Каркаса в който има твърда тел е много стабилен, което позволява на гумата с твърд борд по–висока сигурност и надежност при удъри.
Гумите с твърд борд са и по–евтини.
Една друга категория това са т.н. тубуларни гуми.
Този вид гуми се лепят директно върху джантата. Така се спестява тегло, гарантираш си допълнителна сигурност при удър и спукване на гума, но в интерес на истината този вид гуми не е радпространен много. За такива гуми трябва да си купиш и падващите джанти.

Дали да си купиш тесни или широки гуми, с много или малко профил на гумите се решава от това къде ще искаш и предпочиташ да караш байка си – на какъв терен и с каква цел. В циклокроса например се използват малко по–тесни гуми, но с повече грайфер. Тяхното поведение на терена е агресивно, но затова пък предлагат комфорт. Повечето гуми се предлагат с малко по–голяма ширина, които не са чак толкова агресивни, но предлагат също комфорт и могат да се карат с малко по–малко атмосфери въздух.
Открий в онлайн магазина на Хайбак твоите гуми за циклокрос!

 
AJAX Loader Icon