Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Колела ШОСЕЙНИ

Шосейни велосипеди в онлайн магазина на Хайбайк - Wilier, Specialized, Trek, DRAG и много други известни марки

Шосейни велосипеди (Бегачи): Roadbikes са колелата на заклетите вело–състезатели!

Човек, който не е пристрастен велосипедист и не кара поради спортни причини колело, едва ли би си купил качествен, професионален шосеен велосипед, известен още като “Roadbike“ или “Бегач“.
Шосейните велосипеди (Бегачи) са замислени и предназначени за колоездачни надбягвания, маратони, т.е. за каране на дълги разстояния по асфалтирани участъци, или колодруми (затворени и отворени) на които може да се развива доста голяма скорост.
По Шосейните велосипеди напразно ще търсите излишни окачени аксесоари, като багажник например. Те са изработени от здрави и леки материали като напр. карбон, алуминий.
Разликата спрямо другите видове велосипеди се вижда веднага:

Гумите/ Каплите на шосейните велосипеди са особенно тесни, кормилото има съвсем друга форма, липсва каквото и да било окачване а позицията на сядане е доста залегнала (обикновено седлото е по–високо от кормилото).
При шосейните велосипеди се монтират предимно челюстни спирачки, спирачки за капла, но и дисковите спирачки не са рядкост. За гарантиране на бързото сваляне на колелата на състезателните велосипеди се използва системата за бързо–освобождаващи се оси, т.н. "Quick Realease" (Easy Lock). За да се улесните при взимането на решение за покупка на шосеен велосипед ще трябва обезателно да си направите сметка точно за какво ще използвате този вид байк. Някои от колоездачите ценят по–голямата доза комфорт, ако сте от този тип ездачи, ще трябва да внимавате тогава да си изберете модел шосеен велосипед с рамка и колче за седалката, които обират самостоятелно вибрациите, (имат така наречаните „flex“–рама и седално колче), но въпреки това си остават достатъчно стабилни и “твърди“. Един шосеен велосипед с подобни “екстри“ е напр. идеален в качеството си на туристически велосипед. Седалната позиция при такава шосейка е значително изправена, а понякога значително широките им гуми подобряват допълнително комфорта на каране на велосипеда.

Ако си търсите професионален, спортен, класически шосеен бегач, с цел участие в състезания, то тогава ще трябва да си изберте стабилен, “твърд“ модел с дълга горна тръба. Тези фактори минимират опрeделено комфорта.
Ако ви е от значение бързината и аеродинамичната форма на шосейния велосипед, то тогава е по–добре да се ориентираш към някой модел от групата на т.н. Аеро–Велосипеди. Тези са невероятно твърди и стабилни и с изключителна аеродинамична геометрия. Повечето от тях имат шини с висок профил.
При бегач от такъв вид бързината, а не теглото е от значение, което при нормалните модели бегачи е в порядъка на 6-7 кг .

Дамски и мъжки шосейни велосипеди

Производителите делят ездачите на шосейните велосипеди по пол.
Така напр. се предлагат отделно дамски и мъжкки модели шосейни велосипеди . При дамските шосейни велосипеди междуосието е по–малко, като разбира се тези колела са пригодени визуално и технически към изискванията на дамите. При нас ще намериш шосейни велосипеди от всички възможни ценови групи. Изборът е голям:
Шосейно–състезателни велосипеди с алуминиева, стоманена или със скъпата карбонова рама, както и едни от най–луксозните титанови шосейни велосипеди.

 
AJAX Loader Icon