Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Магазин за гравел велосипедиМагазинът за гравел велосипеди: Всичко за гравел феновете!

Гравел велосипедите съчетават най-доброто от шосейните и МТБ-колелата.
Оптично гравел велосипедите наподобяват много на шосейните велосипеди, произведени са обаче с добри офроуд компоненти, специфични гуми и едностепенни превключватели, което идва от МТБ спорта. По-леки са, по-бързи, и да, с един гравел велосиппед може да караш почти навсякъде!

Гравел и циклокросбайк - каква е разликата?
ПРи някои велосипедисти виждайки гравел велосипед може да се получи асоциация с циклокрос колелата. Това обаче не са ени и същи колела. Оптично много си приличат: Големи гуми, Dropbar-кормило, дискови спирачки, една скорост и т.н.

Въпреки това има разлики, по които гравел байка се отличава от циклокросера:

"Гравел байк" означава "колело за каране по камъни"?
Ако преведем думата "гравел" от английски на немски, ще видим за какво всъщност е пригоден един гравел байк. Но истината е, че гравел велосипедът може да се кара на почти всеки терен, не само по чакъл.
Циклокросера историческо проилиза от шосейния байк и е предшественика на МТБ-то. Това е колело със спортна геометрия напревен за къси и трудни терени, песъчливи или тревисти. Циклокросера е по-скоро за шосейно каране, докато гравел велосипеда е замислен за дълги пътувания. Геометрията на гравел колелото е по-комфортна в сравнение с тацзи на циклокросера.

Какво обурудване ти трябва при гравел байк?
Гравел байка ти позволява да използваш почти всички видове вело-аксесоари и компоненети. Ако ежедневно си свикнал да караш колелоза покупки или до работа, ще ти трябват и на гравелбайка дисаги ил багажник. Гравел велосипедите са особено предпочитани при използване на двустранни дисаги. Дисагите могат да се монтират безпроблемно и стоят доста стабилно на един гравел байк, което позволява и дълги велопоходи с тях.
За дълги походи с гравел велосипеда си заслужава да избереш и пасваща навигация. В най-добрия случай трябва да е закрепена на рамата или пък на дисагата - където може да носиш със себе си различни резервни гуми и инструменти.
Даже и при темата облекло гравел феновете имат богат избор: Различни байк марки предлагат различни дизайнерски колекции гравел облекло. Вече има и специално гравел облекло като напр. гравел обувки, гравел каски, или специални гравел панталони и др.

 
AJAX Loader Icon