Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Магазин за фетбайкс

Fatbike Shop at HIBIKE - purchase everything for fat tire bikes online


Моля избери категория:


Онлайн магазин за МТБ Фетбайкс - гарантиран байк-екшън за фетбайкъри и всички любители на огромните гуми!

Фетбайкс (Fat Tire Bikes) - дебелаците са колела пригодени за наистина всякакъв терен: сняг, пясък, кал, чакъл... Фетбайкс - това определено е едно друго байк-изживяване. Огромни гуми - огромен кеф! В нашия онлайн магазин за Фетбайкс предлагаме комплектовани "дебелаци" на световноизвестни марки. При нас ще намериш всякакви компоненти, части и аксесоари за тази "порода" велосипеди.


Определено байковете с дебелите гуми поляризират феновете на вело-спорта: Едни ги обожават и виждат в тях новата тенденция сред МТБ-средите, други биха игнорирали темата като "No go!" Дали си техен фен или не, е без значение - мине ли някой с фетбайк покрай теб така или иначе ще се зазяпаш. Огромни джанти, огромни гуми - дори и за най–калния терен дебелият байк си е най-подходящото возило! Фетбайковете се търкалят като малки булдозери през всички неравности и терени и то с невероятна лекота. Те са перфектната машина за байк-приключения в снега. Страхотното чувство при карането на фетбайк не може да бъде заменено и сравнено с нищо друго - който го е изживял веднъж знае за какво иде реч! Не се учудвайте ако срещнете по планинските пътеки цели групи байкъри, яхнали любимите си "дебели" машини. Търсенето към този вид планински велосипед се засили в последните години значително, затова фетбайкове днес се предлагат не само като в началото с размер от 26 цола. На пазара отдавна има такива и с размери от 29 цола, което ги прави да изглеждат наистина "мощни". Но дори и при един фетбайк с 26 цолови Фетбайк-гуми ще се възползващ от невероятния комфорт на каране благодарение на широките гуми, който не отстъпва на този при карането на 29 цолови фетбайкове.

Сглоби си сам твоя фетбайк

Този, който реши сам да си сглоби "дебелака", той със сигурност ще потърси подходяща Рамка за фетбайк и ще почне да майстори. Ако ще си сглобяваш сам на фетбайка, то тогава ще трябва да си търсиш сам и частите за него, като например главина за Капли или пасваща бандажна лента за джантите - тук при нас ще намериш всичко доста добре подбрано. От Курбели за фетбайк до Вилки, твърди или с окачване - всичко за твоя "мощен" байк. Посети ни онлайн, ела, разгледай, пък може и да намериш нови, добри идеи за твоя "ФЕТБАЙК" - проект.

Направи си с "Плюс"-гуми подобие на фетбайк

Фирмата Surly е една от първите, които налагат на пазара с модела си Krampus един нов байк сегмент: Тяхното така наречено "Плюс" - решение комбинира в един байк 2.8-3.0" гуми върху 50мм широки джанти. "Плюсовите капли/колела" се отличават с по-голям диаметър и значително по-голям обем в сравнение с класическите 29" капли.
Предимството им е, че колелото ти е опростено, тоест не ти трябва никакво окачване и амортисьори, коефицентът на спирачната сила е респективно по-висок, тъй като контактната повърхност на гумите е по-голяма. Но най-голямото предимство на този вид велогуми е, че поради значително по-ниското въздушно налягане в тях сцеплението им се увеличава значително, което означава, че може да се "катериш" с такава машина и там, където до сега не си и си помислял да го правиш. С подобен фетбайк подхлъзването буквално е изключено. С един 29 Plus-Bike ще се учудиш, че безпроблемно може да слизаш и по места, където преди не ти е стискало.
"Плюс-байковете" не само че доставят огромно удоволствие, те са значително по-сигурни от класическите Крос-Кънтри и All Mountain-Bikes. А и не изискват интензивна поддръжка - не ти трябва да поддържаш амортисьори/окачване, а и механични дискови спирачки са ти напълно достатъчни. Това си е наистина един "keep-it-simple-Bike". Ако искаш да направиш от твойто колело един "Плюс-Байк", трябва да знаеш че от един 27,5" байк може да направиш безпроблемно един 26" плюсов-байк, но модификацията от един нормален 29" байк към един плюсов вариант с 27,5 цола вече не е толкова лесна, тъй като 29 цоловите гуми имат по-голям диаметър от 27,5 цоловия плюс-вариант, а също, че и са по-тясни от "плюсовите". В този случай, малките, но обемни гуми няма да паснат през задницата на колелото ти. Ако искаш помощ, питай - ние с удоволствие ще ти помогнем.


Голямото МТБ-приключение за деца: 20 цолови детски Фетбайкове

На който му трябва малък, но "мощен" фети, той определено ще се зарадва на детската версия: Предлагат се, 20" Детски Фетбайкс - те определено хващат окото, като например моделът Fatboy 20" на Specialized!

От къде идва новата "ФЕТБАЙК" мода?

Разпространението на байк-култа "фетбайк" започна през 2005 в Америка, като разбира се мина океана и се затвърди и на стария континент. Фетбайковете са безспорно хит, който има потенциал да се развива и отвърждава на пазара на велосипеди. За това не изспускай да се информираш.

Fatbikes und Zubehör online in großer Auswahl zum günstigen Preis kaufen
 
AJAX Loader Icon