Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Жила & брони

Избери категория от менюто Жила, брони и накрайници:

Спирачно жило & Жило за скорости за планински и шосеен велосипед,
Броня за жило, Накрйник за жило и др.
Изгодно, с онлайн поръчка!

Спирачното жило & Жилото за скорости за планински и шосеен велосипед са откритие на англичанина Ernest M. Bowden, откъдето идва и наименованието им Bowden–Жила, което е все още в употреба и доста разпространено.
Жилото за скорости е по–тънко от спирачното жило, защото натягането осъществяващо се върху него, е по–малко. Също така трябва да се прави разлика между жилата подходящи за планински велоспеди и тези за шосейни велосипеди. Тук предлагаме малък преглед на видовете жила за велосипед:

Жило за спирачки

Жилото за спирачки се произвеждат от неръждаема стомана с вътрешен диаметър 1,6 мм. Обикновено в края му е разположен крушообразен накрайник.
Лесно се различава Спирачното жило за планински от Спирачно жило за шосейни велосипеди: Спирачните лостчета на шосейните велосипеди са снабдени с „крушообразни“ накрайници, докато в края на спирачните лостчета на планинските велосипеди и MTB/Touring Велосипедите се монтират „варелообразни“ накрайници.
Спирачното жило трябва да се "движи" свободно в бронята си, без триене. Бронята на качественото жило за спирачки обикновено има тефлоново покритие, което носи наименованието "PTFE".

Жило за скорости

Fahrrad Schaltzüge bzw. Kabelset in Karbon-Optik

Както спирачното жило така и Жилото за скорости бива изработвано от неръждаема стомана, устойчива на корозия. Вътрешният му диаметър обаче е по–малък ото този на спирачното, а именно 1,2 мм. Накрайникът ме у цилиндричен, което гарантира пасване към различни предавки. Само фирмата "Campagnolo" прави изключение и предлага специални накрайници. Бронята на Жилото за скорости също е покрита с тефлон, тоест с "PTFE".

Броня за спирачно жило и жило за скорости

Броня за спирачно жило или за жило за скорости може да се закупи във всички възможни цветове, така че да се реализира всяка една желана цветова концепция.

Ние предлагаме какато жила на метър, така и такива готови в комплект. Нормалната дължина на жилото, която обикновено се взима е 2м. Разбира се има и специални жила с по–голяма дължина, тези напр. на велосипедите тандеми.
За да функционират спирачките и скоростите безотказно и при лошо време (при дъжд, сняг и студ) може да си монтираш допълнително различни водонепромукаеми капачки или водач за жилото.

 
AJAX Loader Icon