Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Части и аксесоари за Е–КолелаОнлайн магазин за Е-Колела и пасващи компоненти: Всичко за електрическите велосипеди, за Е-Байка!

Актуалните Е-Колела предлагат комфорт, иновативен дизайн, качество и технически иновации. Електромоторът при повечето нови модели е скрит така, че визията се запазва цяла, Е-Байка остава стилен и не може от пръв поглед да се разбере дали е електрически велосипед или нормален такъв.
Е-Колелата вече се предлагат с все по-малки на размер и компактни компоненти но същевременно с покачване на техническине параметри и мощност, което като тенденция почва да се среща почти във всяка една категория електрически велосипеди, големи и малки, годни за най-различни терени. Така може без дълго търсене и лутане да си избереш и купиш Е-Байк и да се довериш на качеството.

Педелег и Е-Байк - каква е разликата?
Повечето предлагани на пазара "E-Колела" обозначават всъщност колела влизащи в категорията на педелег колелата. Общо казано един електрически велосипед е велосипед, dкойто се задвижва с електрически мотор. Но съществува една съществена разлика между Е-Колело и педелег колело:

Pedelec е съкращение от „Pedal Electric Cycle“
В самото обозначение, име, има една основна разлика показваща, че педелег колелото е по-различно от Е-Байка. Защото педелега се задвижва винаги с помоща на педалите. Това означава, че колоездача въпреки електромотора НЕ може да се отпусне на седлото и да управлява колелото само от кормилото. При педелега въртенето на педалите е необходимост! При педелег колелото електрозахранването само от електромотора просто само улеснява въртенето на педалите, не ти спестява въртенето на педалите, затова пък не ти е необходимо специално разрешително за карането му.

E-Байк / Е-Колело
Най-голямата разлика между Е-Колелото и педелега е, че Е-Колелото технически много бързо може да качва обороти и скорост и то БЕЗ да е необходимо да се въртят педалите, за разлика от педелега. С едно завъртане на ръкохватката например задейсташ при Е-Колелото електромоторът, който поема самостоятелното каране на велосипеда. За Е-Байк от този тип са допостими мотори с мощност до 500 вата. Понеже електромоторът прави от Е-Байка почти пълноправна моторетка законодателят в Германия, класифицира този вид Е-Колела като мопед. За разлика от колелото "педелег" е необходимо да имаш разрешително за каране на мопед и застрахователна табела, номер, за да имаш право да го караш наред с другите превозни средства., В обикновения говор и жеденевното използване обаче думата "E-Колело", Е-Байк се е наложила и никой не прави разликата между удното и другото, а тя технически е доста значима.

Обобщено:
Общо казано може да обобщим така: Е-Байка се задвижва като мопед напълно от електрическия мотор и може да се движи и без да въртитш педалите. При педелег колелата електромоторът само ти помага при въртенето на педалите. 99% от всички "E-Колела" на пазара СА всъщност ПЕДЕЛЕГ! Но понятието Е-Байк се е наложило и обхваща за съжаление и двете категории.

 
AJAX Loader Icon