Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

ДЕТСКИ байк-магазин

ДЕТСКИ & ЮНОШЕСКИ байк-магазин при HIBIKE - Всичко от което се нуждаят малките колоездачи. 
От 12 цолови детски Колела за баланс (Детски колела без педали) до 24 цолови юношески MTB-велосипеди, детско велосипедно облекло, като трика, тениски и много други вело-артикули

Моля избери една категория:


Детският БАЙК-магазин на HIBIKE: От 12“ детски Колела за БАЛАНС до 24“ Юношески MТБ-велосипеди

Детски велосипеди 12“, 16“ и юношески велосипеди 20“, 24“, 26“.

По отношение на безопасността и стабилността детските велосипеди не трябва да отстъпват на велосипедите за възрастни.
Тук, в нашия ДЕТСКИ & ЮНОШЕСКИ байк-магазин ще намерите за вашите деца подходящи и преди всичко ВИСОКОКАЧЕСТВЕНИ Детски колела, както колела за най–малките като Колела за БАЛАНС, така и вече по–професионални Детски велосипеди за шосейно или планинско колоездене.
Запознайте се с вело-марките Bergamont, Specialized, Ghost, Kona и Co...
В нашия специализиран Детски магазин ще намерите необходимото велосипедно оборудване и аксесоари, и то на достъпни цени.

Изборът на детско колело.

Ако разрешите на детето си самичко да избере колелото си, то изборът му определено ще падне на такова, което със сигурност на първо място ще е визуално атрактивно. Много често се случва малчуганите да предпочетат колело, което да е същото на вид като това на бащата. Желанието например е собственото колело да е готино като MТБ фули-то на тати. НО въпреки това, оптиката и дизайнът не трябва да са решаващите критерий при покупката на детското колело!
По-важно е внимателно и обективно да се разгледат качествата на избрания байк, които да отговарят на изискванията за безопасност и стабилност както на възрастта, ръстта, така и на спортните желания на детето. При едно добре подбрано детско колело всичко пасва - компонентите, различните части, теглото, визията, разбира се съобразени с възрастта на детето. От съответно по-късите курбели до по-лесното боравене със спирачките - подобни подробности са важни, както при малкото колело от 12“, така и при юношеските велосипеди от 24“, годни вече за по амбициозни приключения извън терена на скучния асфалт.

Съответното окачване и амортисьори при детските планински велосипеди са смислени в момента, когато детето вече е израстнало на ръст толкова, че да му е нужен велосипед от 20“. За по-малките велосипедисти окачването не трябва да е важен критерий за избор, тъй като то ненужно увеличава теглото на колелото.
И без това за лекичките, малки колоездачи не може лесно да се намери подходяща амортисьорна вилка, която да изпълнява функциите, които очакваме от нея. Затова препоръчваме Детски планински велосипеди MTB, купи изгодно онлайнв тази ранна възраст да се откажете от критерия "амортисьори/окачване" на детското колело.
Виж, ролята на амортисьори тук може да се компенсира с малко по-дебели гуми.

На възраст 6-8 години в повечето случаи е достатъчен велосипед от 16“.
От 20“ и нагоре (възраст от около 8-9 години) може спокойно да си изберете един добър байк с нормално окачване като например един MTB с амортисьорна вилка.
За малките "пилоти", които са развили страст към карането на Enduro-/Downhill или Freeride спорта, са на разположение в размер от 24“ също и байкове с 160мм окачване, гарантиращи по-голямо удоволствие при спусканията. В такива случаи обаче е наложително да помислите за покупка и на пасващата защитна екипировка като например Защитна екипировка (протектори).

Баща ми кара фетбайк, искам и аз!
Никакъв проблем!
Има и фетбайк-модели специално с детски размери!
Не е тайна, че на малките им е по-лесно да се учат да карат на неравен терен с фетбайк, именно заради по-широките гуми, които дават допълнителна сигурност.

Как да определя необходимия размер за велосипеда на детето ми?

Моля вземете напредвид, че детският велосиепед не трябва да се купува няколко размера по-голям , в противен случай желанието на малките да въртят педалите много бързо ще се изпари!
Освен това е наистина рисковано да позволите на детето си да кара по-голямо колело с непасващи габарити, които неумоверно могат да се превърнат в реална заплаха/причина за инциденти, при които детето би могло да се нарани сериозно. В много от случаите на малчуганите им се изплъзва контрола над едно такова голямо колело. Ако детето седящо на седалката успява да достигне земята с пръстите на краката си, то това означава, че размерът на колелото е пасващ. Нашата таблица с обща информация за различните размери детски колела (и рами), е само ориентировачна и информативна! Ще я намерите тук Избиране на детска велосипедна рамка. Моля вземете под внимание, че данните от таблицата са приблизителни, и че по-важно е да се съобразите преди всичко с РАЗВИТИЕТО и МОТОРИКАТА на детето си!


И извън всякакво съмнение е, че дори и най-малките, които тепърва "прохождат" на колела без педали, трябва да носят задължително Детска вело-каска. Още от ранна възраст каската трябва да стане важен атрибут в съзнанието на малките колоездачи. За тази цел родителите е необходимо да знаят, че именно ТЕ са отговорни за изграждането на навика за носене на каска при малките и то чрез собствения пример, който им дават. Както другите вело-продукти така и каските днес се предлагат в различни размери, в зависимост от възрастта на детето. Те не са само визуално атрактивни. Важното е, че всички модели, които предлагаме са тествани и гарантират съответната защита, която се очаква от една детска вело-каска.

Колела за баланс (без педали) за най-малките и първи детски велосипеди от 12“

За най-малките най-подходящи са Колелата за баланс (без педали), които не само събуждат желанието да се кара колело, но и спомагат при развитието на пазенето на равновесие. Карането на Колела за балансиране от най-дребните много бързо се превръща в удоволствие, което впрочем е съвсем нормално, когато децата имат възможността да са активни и да играят на чист въздух. Съвсем нормално е, след като са перфекционирали карането "без педали", да развият интерес и любопитство към вече "инстинския" байк от 12 цола. След като детето се справя отлично с Колело за баланс то тогава не представлява проблем (след като разбира се и крачетата са се издължили), да се "прехвърли" на "истински" велосипед от 12“. Купи детско колело за баланс, изгодно, онлайн Дали едно дете ще се престраши да кара колело в началото само с помощни колела или ще реши да върти педалите, правейки "първите си стъпки" в колоезденето - то това зависи от самото дете и в повечето случаи е строго индивидуално. Много разпостранено е мнението, че като за в начало помощните колела помагат на детето да се реши да кара и му осигуряват необходимата сигурност при заучаването да пази равновесие и баланс.

Ние, в качеството си на вело-специалисти Ви съветваме да не привиквате детето си на това "лъжливо" чувство за сигурност, което му се "вдъхва" чрез използването на помощни колела. Освен това не пренебрегвайте факта, че самите тези колелца може да се окажат и първопричина за редица неприятни инциденти, случващи се например около тротоарното пространство. По-добре е детето от малко да се научи да пази равновесие и то самостоятелно, например с помощта на колело без педали. Моля, въоръжете се с търпение и не насилвайте детето бързо да се научи да кара колело. Първата колоездачна обиколка с родителите трябва по възможност да протече спокойно, за да се събуди желанието на малчугана, за повторни колоездачни приключения. Чак след като детето покаже, че е издръжливо и владее контрола над колелото си, чак тогава може да предприемите съвместни вело-походи. Имайте напредвид обаче, че за да съхраните желанието на детето си и за в бъдеще за подобни съвместни велосипедни походи, че не трябва да прекалявате още в началото с времетраенето и километрите. Определете си една дистинация, цел, която да може лесно да по/достигнете. Това безспорно ще мотивира малчугана и ще го накара да се чувства сигурен в колоездачните си възможности.

Скутери & Тротинетки, Кикбордове, Детски тандемни велосипеди и детски ремаркета за велосипед

Освен колела без педали за най-малките, детски велосипеди и такива за юноши, предлагаме също и детски Кикбордове & Скутери. Марката Micro предлага богата гама детски скутери, тротинетки и аксесоари, които радват не само децата, но и родителите им. Защо? Защото тези могат да са абсолютно сигурни, че купуват изпитани, качествени продукти. Micro - страхотни продукти за малчугани и тинейджъри!

Всички активни велосипедисти, станали родители не би трябвало да си мислят, че заради малчуганите трябва да се откажат от любимия си спорт. Напротив, родителите, които са запалени по планинското колоездене и МТБ терените ще се зарадват на подобен качествен продукт, като например на детското велосипедно ремарке на марката Tout Terrain.

С велосипедно ремарке, детско ремарке за велосипед от подобна класа безпроблемно може да взимате малчуганите с вас дори и на дълги велопоходи.
Благодарение на вградените висококачествени амортисьори детето седи удобно в ремаркето и е защитено от нежелани сътресения. При подобно професионално "окачване" на велосипедното ремерке не е нужно да се страхувате от неравности на пътната настилка, като дупки, неравни плочки и др. В зависимост от модела и набора функции, които предлага конкретното велосипедно ремарке е възможно да се возят в него деца от бебешка, най–ранна възраст, до възраст от 5-6 години.

Детски тандемен велосипед с монтажна щанга на марката Tout Terrain. Гарантирано качество от Хайбайк!Тандемния велосипед с монтажна щанга за прихващане към велосипеда на родителя – е придобивка, с която ще може да дадете на детето си /за деца над 6 години!/ възможността да седи на "собственото си колело" и да върти педалите и въпреки всичко управлението и посоката на каране да е под ваш контрол. За децата този вид "велосипеден транспорт" представлява невероятно забявление и е същевременно една прекрасна възможност да придружават родителите си и на по–дълги велопоходи.

"Детският байк-магазин" на HIBIKE Ви предлага освен велосипеди и скутери...

и голям избор на подбрана и маркова Детска вело-екипировка. При нас ще намерите удобно, детско байк-облекло за спортни вело-походи, протектори, както и всекидневно спортно облекло. Също и специални детски вело-панталони с подложка, готини и леки байк-трика, джърсита с модерен дизайн, Детски спортни очила/маски/Слънчеви очилаРазбира се при нас ще намерите и пасващи детски байк-маски и очила, Вело-обувки например за амбициозните млади колоездачи трениращи още от ранна възраст за Tour-de-France. Лесни за употреба, но сигурни Велосипедни катинари също може да се окажат правилния избор, при желание да предпазите детето си от неприятната смяна на собственика на колелото му. Предлаганите от нас заключващи устройства отговарят на приетите стандарти за сигурност, в същото време са лесни за употреба и от деца. Необходимо е да помислите като родители и за избора на подходящите Вело-обувки за деца, и то най-късно в момента, в който вело-походите станат по-дълги и придизвикателни. Вело-ръкавиците също са важен байк-атрибут - те осигоряват сигурен контакт с ръкохватките на кормилото и предпазват ръцете, дланите, от наранявания при евентуално падане. При нас ще намерите също и Детски вело-раници, Вело-шишета готини Байк-шапки и много други.

Пожелаваме приятно пазаруване в нашия "ДЕТСКИ & ЮНОШЕСКИ байк-магазин". Чакат Ви изгодни предложения и голям избор на интересни маркови стоки. При нас ще намерите онлайн всичко, с което може да впечатлите сина или дъщеря си, запалени по вело-спорта.

Избери Хайбайк: За да може от малкия велосипедист да стане велик колоездач.

 
AJAX Loader Icon