Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Предни дискови главини за МТБ

Купете MTB главини на предни колела за дискови спирачки евтино

Ясно ли ви беше на какви изисквания трябва да отговаря дисковата главина на предното колело?
Главината на предното колело за планински велосипеди с дискови спирачки обикновено не е симетрична поради закрепването на спирачния диск. Това означава, че фланците не са на същото разстояние от центъра на главината. Това го отличава значително от обикновената „недискова“ главина.
В детайли: Тази асиметрия е технически трудна за разрешаване по какъвто и да е друг начин и представлява голямо предизвикателство за конструкцията на колелата, тъй като носи със себе си недостатъци по отношение на стабилността и издръжливостта. Тъй като спиците не се простират от фланеца на главината под същия ъгъл, едната страна винаги е под по-голямо напрежение от другата. Не само този ъгъл натоварва по-силно главините, но и понякога много високите спирачни сили, които се прехвърлят чрез спирачния диск първо към тялото на главината, а след това през спиците към джантата или гумата. Това натоварване също определя ограничение за главините по отношение на олекотената конструкция и използваните материали. Алуминият почти винаги се използва за тялото на главината. В някои случаи се предлага и карбон, но той предлага малко предимство по отношение на теглото, тъй като дебелината на материала трябва да е по-висока, за да се осигури необходимата издръжливост. Дискова спирачка на главината на предното колело (диск), напр. главина на предното колело Tune King MTB Disc

Вътрешната структура почти не отличава главината на предното колело MTB за дискови спирачки от недисковите главини. Главината обикновено се поддържа от два индустриални лагера, които се намират на кухата ос (по един от всяка страна). Производствените допуски са много важни, за да се гарантира, че лагерите работят с възможно най-малко триене и по този начин не само да се повишат работните свойства на лагерите, но и тяхната дълготрайност.
Препоръчваме ви редовно да проверявате лагерите на вашата главина за добра работа и луфт и, ако е необходимо, да ги поддържате или - ако е необходимо - да ги смените.
Тук ще намерите нашата селекция от подходящи MTB главини за IS2000 (6 дупки) и Center Lock, в широка гама на разумни цени.

 
AJAX Loader Icon