Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Венец–касети & Задни венци, пиньони и части

Богат избор на висококачествени и маркови Венец касети за шосейни и планински велосипеди

Дали ще е Венец касета за 8, 9 , 10 скорости или повече – ние предлагаме богат избор на маркови Венец касети за шосейни и планински велосипеди!
Разбира се при нас ще намериш и новите Венец касети за 12 скорости известни под името Eagle, на известната марка Sram.
Една цяла касета се състои от много заедно монтирани единични зъбчатки, плочи. Понякога се среща и под названието зъбен венец.
Зъбчатките са или завинтени или занитени или монтирани посредством алуминиев държач – Spider.
Алуминиевият държач има свойството да прави зъбчатките по–стабилни, което спомага тези да не се деформират прекалено бързо при превключване на предавките. Свързани с алуминиев държач зъбчатките предават на цялата Венец касета по–леко тегло за разлика от другите варианти за монтаж и закрепване на зъбчатките.

Различни водещи марки за велосипедни компоненти – Различни видове помощни превключватели във Венец касетата

Като колоездач и любител на велоспорта със сигурност си запознат с различните водещи марки предлагащи велосипедни компоненти и части. и тези предлагащи помощни превключватели за Венец касета. Така напр. тези помощни превключватели при

  • Shimano се казват Hyperglide,
  • при Sram са изветсни като Powerglide
  • а при Campagnolo това е известната Ultra Shift.

Тези перфектно позиционерани помощни превключватели в самата Венец касета спомагат за плавно и безшумно превключване дори при голямо натоварване.

Износването на велокомпонента Венец касета

Факта, който често се пренебрегва е този, че и Венец касетата както всички други компоненти по велосипеда също бързо се износва и захабява. Живота, изправността на Венец касетата зависи от това колко често се ескплоатира велосипеда и при какви климатични условия.
Периодичното почистване и грижата за цялото движение на велосипеда си заслужава, тъй като по този начин си осигуряваш един по–дълъг живот на ползване и на Венец касетата.

Качество, избор и покупка на Венец касета

При избора на Венец касета трябва да си наясно, че разликите в качеството им е основен критерий за покупка. Качеството им зависи до голяма степен от вида на държача на зъбчатките, от покритието им, от теглото на цялата касета, както и от това с каква годност я предлага производителят.
Друга тема е средното движение:
Венец касетите на марките Shimano и Sram имат едно и също средно движение,
Camapagnolo обаче предлага съвсем друго, собствено средно движение което НЕ е съвместимо с Shimano или Sram. Обратното важи също. Sram и Shimano НЕ са съвместими с Campagnolo.
Купи изгодно МТБ Касета или Венец касета за шосеен байк, напр. 
Campagnolo Record касета за 11-скорости
Нашата препоръка:
Най–плавното и безшумно превключване може да получиш ако се снабдиш с верига и касета от един и същи производител. Това означава:
Shimano Венец касета към Shimano верига, Sram касета към Sram верига и разбира се Campagnolo касета към Campagnolo верига.
С помоща на филтъра ни (над списъка с продуктите) може да избираш между Касети за МТБ или Касети за шосейни велосипеди, както и да търсиш пасващи пръстени накрайници.

 
AJAX Loader Icon