Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Дискови спирачки за шосейни велосипеди

Дискови спирачки за шосейни велосипеди: Повече спирачна сила за твоя шосеен байк

Предложенията за специални, дискови спирачки за шосеейни велосипеди претърпяват буквално революционни времена – за всеки шосеен байк може да намериш пасващата дискова спирачка! Организацията UCI се предържа все още към нейната забрана за монтиране на дискови спирачки на шосеен велосипед , участващ на шосейни състезания. Но всички други непрофесионалисти и колоездачи любители могат разбира се да си оборудват шосейния байк с дискови спирачки. Както за спирачния апарат, така и за сигурността на всички останали части трябва да се планува повече допълнително тегло, което се прикачва към бегача, но предимствата, които си набавяш си заслужават:

  • По-бърз контак с накладките,
  • по-добра спирачна сила,
  • спирачките не ти се замърсяват толкова бързо с мръсотия и вода,
  • джантите ти не се износват толкова бързо.

Точно при Кросерите (Cyclocross), при зимните тренировки и при туристическите велосипеди започват да се използват поради описаните предимства, все повече дискови спирачки.

Подобряване (Модернизиране) спирачната мощ на шосеен байк

Един оригинален комплект хидравлични спирачки предлагат несъмнено предимството на хидравлика, която не изисква интензивна поддръжка. Но дори и да не разполагаш с такава спирачна система може да си подобриш настоящатата на твоя шосеен байк като подобриш качествата на спирачния лост на механичната спирачка или използваш комплект за преобразуване с частична хидравлика, например продукта на Hope V-Twin. За подобно приспособяване на наличната спирачна система обаче трябва да си сигурен, че, каплите, вилката и рамата на шосейния ти велосипед са годни за монтаж на дискови спирачки. Да си модернизираш, смениш/подобриш спирачката на шосейния байк не е чак толкова просто и безпроблемно.
Актуално може да намериш за подобни планувани монтажни смени на спирачната система класическите видове закрепвания "Post-Mount"- и стандарта за закряпване на спирачния апарат, IS2000. Разбира се, производителите на велосипеди и вело компоненти не се бавят и се напасват към търсенето на пазара, което означава, че и в този сегмент на велоспорта скоро ще може да се радваме на иновации в областта на дисковите спирачки за шосейни верлосипеди, както е при Шимано, които вече предлагат на пазара собствена разработка на закрепване на дискова спирачка към шосеен байк, който е с изразена по-смалена визия и е съвместима със спирачни системи от типа Postmount. При нас ще намериш още сега най-иновативните и разнообразни дискови спирачни системи за шосеен байк, разбира се в онлайн Вело магазина ни.

 
AJAX Loader Icon