Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Въздушни (пневматични) задни амортисьори

Задни пневматични амортисьори за планински велосипеди и техните предимства

Задните пневматични амортисьори на планинските велосипеди които се предлагат актуално на пазара в течение на времето се промениха значително и лошото им реноме вече е история.

Най–големите предимства на пневматичните амортисьори в сравнение с амортисьорите със стоманена пружина са

  • че те са много по–леки
  • както и факта, че опората с въздух като пружинен елемент много лесно се настройва към теглото на колоездача с помпа с високо налягане.
  • пневматичните амортисьори са за предпочитане от колоездачи/ки с по–малко тегло.

Купи онлайн при Хайбайк задни амортисьори за МТБ Пневматичните амортисьори се монтират на колела за почти всички велосипедни спортове – на Крос Кънтри велосипеди (XC), шосейни байкове, All Mountain, фрирайд или даунхил велосипеди.
Дори и по–агресивните фенове на колоездене могат да се възползват от пневматичния амортисьор с резервоар за по-голям обем масло и по-добро охлаждане.

Модерно оборудване на задните пневматични амортисьори

В зависимост от конкретното оборудване и модел пневматичните амортисьори могат да се регулират почти перфектно спрямо изискванията и предпочитанията на колоездача.
Някои от днешните задни пневматични амортисьори са оборудвани с т.н. Lock Out функция, една платформа за допълнителен монтаж която регулира или намаля „люлеенето“ в задната час на велосипеда (напр. при изкачване на нагорнище). Някои и супер модерни High-End задни амортисьори предлагат дори допърнителни външни въздушни камери.
Комплектовани, готови велосипеди обикновено се предлагат със задни пневматични амортисьори на марките Fox, Cane Creek и Rock Shox.
Който много държи на лекото тегло на амортисьора, той може да намери в сортимента на марката DT Swiss особено леки пневматични амортисьори. Много от моделите се произвеждат от алуминий и карбон, с цел максимално да се намали теглото на амортисьора. Някои от най–леките модели тежат мужду 150 гр. до 200 гр., но трябва да се знае, че не всички са толкова свръх леки – има и такива пневматични амортисьори тежащи цели 500 гр.

ВАЖНО: Винаги имайте напредвид при покупка на амортисьор монтажната дължина и хъба, както и пасващите букси за монтажа на амортисьора. По темата сме приготвили видео, което може евентуално да ти помогне с допълнителни съвети за монтаж и регулиране на пневматични амортисьори ето тук: Rainers Bike Talk bei Youtube!

 
AJAX Loader Icon