Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Жилетки

Вело жилетки: Ветроустойчиви,Термо и Светлоотразителни жилетки

Вело жилетките са доста добра алтернатива за всеки колоездач особено при по–ниски температури и вятър.
Тук искаме да ти представим трите най–разпространени модели Вело жилетки:

Ветроустойчиви Вело жилетки

Ветроустойчивите Вело жилетки се изработват от доста леки материали. Тези тъкани не пропускат вятър, са в повечето случаи водонепромукаеми и дишащи. Преди всичко този вид жжилетки трябва да те предпази от вятъра. Още един аспект е от голямо значение за този вид жилетки: Те трябва да заемат колкото с иможе по–малко място в сгънато състояние за да може тази да пасне безпроблемно в джоба на трикото ти. За този вид Вело жилетки производителите използват понятия като: Lightweight жилетка или Windshell жилетка. Ветроустойчиви вело жилетки може да намериш на доста изгодни цени, които ги прави едно от стандартните облекла, които са любими какато на шосейните колоездачи, така и на любителите на планинското колоездене.

Термо Вело жилетки

За разлика от ветроустойчивите модели Термо Вело жилетките се изработват от много по–дебел плат /Softshell/, което им придава и по–голям обен в сгънато състояние. Ето поради тази причина този вед Вело жилетки не се смесват в джоба на трикото. Ако се решиш да вземеш такава жилетка при следващия си велопоход, то много вероятно е да облечеш този вид вело жилетка още в началото на вело похода си. Този вид Вело жилетки са перфектни за по–студени дни, когато ветроустойчивата жилетка е прекалено тънка, а с вело якето прекалено топло. обаче с едно вело яке ще ти е доста топло.

За твоята безопасност: Светлоотразителни/Рефлекторни Вело жилетки

Вело жилеткаПри тези модели критерият да се „отличават добре и от далече“ е най–важният. Разбира се, че качеството на текстила, от който са изработени също е важен, но все пак т.н. Visibilty е по–важна, особено в сезоните, когато рано се стъмнява. Между другото вече се предлагат и т.н. 360° Светлоотразителни жилетки, тоест жилетки, които са изработени единствено от рефлекторни материи, позволяващи да бъдат забелязани от доста голяма дистанция.

 
AJAX Loader Icon