Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Вело-якета

Якета: Яке ветровка (Windstopper), Дъждобран, водонепромукаемо яке, Яке от материя "Softshell"...
Кое прави от едно яке, вилосипедно яке?

Велосипедното яке (за МТБ–ентусиастите известно също и като "Байк Яке") се отличава първо с по–дългата си гръбна част, както впрочем е и при вело–триката/джърситата.
Този вид кройка дава възможност при наведена напред позиция целия гръб да бъде покрит, предпазен, дори до областта на бъбреците и седалищните части.
Моделите МТБ Якета, които са предназначени за каране с раница на гърба при дълги плалниски велопоходи често са снабдени с по–тънък плат на гърба, което има за цел да предпази колоездача от ненужно изпотяване в областта на гърба. Списакът с изискванията към едно велосипедно яке може да се окаже доста дълъг:
Да е с минимално тегло, тоест леко, размерите му в сгънато състояние да са нищожни, да е водонепромукаему, или по–скоро да е годно за носене при всякакви климатични условия. Да не забравяме, че освен функционално модерното велосипедно яке трябва да отговаря и на изискванията за дизайн и добра визия.
Велосипедното яке трябва преди всичко да бъде избрано по критерия за какво точно ще бъде използвано, тъй като разликите по функционалността на едно вело яке са доста:
Така напр. има Тънки якета тип ветровка (Windbreaker), или Windstopper, термо–якета с подплата от меката, топлеща материя "Fleece", вело якета от материята "Softshell" както и дъждобрани или абсолютно непромукаеми вело якета за дъжд годни за колоездене при абсолютно лоши климатични условия. Дишящата функция на тези якета също не трябва да се подценява.
Както се вижда от изброенето до тук едно велосипедно яке днешно време е продукт, отговарящ на куп изисквания, което естествено го прави и по–скъпо от обикновения му еквивалент.

Колко трябва да струва днешно време едно качествено и добро велосипедно яке?

Както вече беше споменато в зависимост от това в коя спортна област на колоезденето ще бъде използвано велосипедното яке и какви функции предлага материята от която е изработено, в зависимосто то това се опрезеля горе долу и цената му. Вело Якета могат да бъдат закупени по принцип във всеки един ценови сегмент, от такива струващи 20 евро на разпродажба, до топ–моделите сруващи 400 евро, като напр. моделът на Gore Bike Wear Alp-X, който наистина е едно малко, всичко–можещо "чудо", което биха предпочели всички планински колоездачи и любители на МТБ–спорта. Цената на вело якето всъщножст до голяма степен се определя от функциите, които предлага определения модел яке.
Вело яке на марката Pearl IzumiНа първо място трябва да се прави разлика между Якета ветровки и Якета за дъжд, дъждобранни якета. Едното съвсем не означава, че има функциите и на другото. Ако едно яке не пропуска вятър, то това съвсем не означава, че е и водонепромукаемо. Виж обаче, обратното тук важи с пълна сила: Едно наистина водонепромукаемо яке със сигурност не пропуска вятъра! Ако си търсиш качествино вело яке с функция "водонепромукаемо" то би трябвало във всеки случай да се ориентираш по Данните за водния стълб. Стойности около 5.000 мм са по принцип достатъчни, ако искаш да останеш сух под якето си. При топ модели велосипедни якета като тези от материята GORE-TEX® и други подобни материи абсолютна гаранция че ще останеш сух имаш дори при стойности от 20.000 мм воден стълб. Подобни луксозни материи с използвани високи технологии разбира се качват цената на велосипедното яке.

Съвети:

Тъй като ние предлагаме един изключително богат избор на вело якета, определено си заслужава да си отделиш достатъчно време за да си намареиш наистина пасващото велосипедно яке. Разбира се че желаният модел яке трябва и да ти пасва! Ние сме сигурни, че при богатия избор на вело якета(дамски, мъжки, детски юношески...) и марки, който предлагаме, ще успееш да намериш твоето любимо яке: Яке ветровка за шосейно колоездене, вело яке за дъжд, или мултифункционално велосипедно яке за МТБ–вело походи... При нас ще откриеш главозамайващ избор на вело якета на различни водещи и известни марки като напр. Gore Bike Wear, Vaude, Endura, Sugoi, Pearl Izumi, вело якета с различни цветове, десени и функции...

 
AJAX Loader Icon