Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Каски - шосейни

Шосейно колоездене: Купи онлайн при Хайбайк шосейна велокаска и велокаска за каране на писта

В онлайн магазина на Хайбайк ще намериш висококачествени каски за Шосейно колоездене на реномирани и етаблирани марки. Преди покупката на каска за шосейно колоездене трябва да си запознат с няколко подробности касауши този продукт.
Една шосейна велокаска не се отличава само външно от нормалната каска за колело, т.н. Offroad-каска. Каските за шосейно колоездене са много по–леки, отличават се с много добра вентилация и с аеродинамична форма. Последните два критерия са от особенно значение, когато стане въпрос за вело състезание на шосе.

Шосейната велокаска: Тегло и форма на каската

Колко грама тежи една шосейна велокаска – това до голяма степен определя и цената ѝ.
По правило колкото е по–лека една Шосейна велокаска, толкова е и по–скъпа.
Но по–малкото тегло на каската не трябва да е за сметка на безопасността на колоездача при инцидент! Модерните материали, които се вграждат в съвремените модели шосейни вело каски, като карбон напр., оскъпяват каската. За особенно бързи състезатели се предлагат вело каски за писта, отличаващи се с особената си аеродинамична конструкция, които между другото се използват и при триатлонни състезания.
Тези модели вело каски се отличават със силно заострената си форма в тилната част на главата.
Тази форма е специална и технологията ѝ позволява д асе намали по този начин въздушното съпротивлението и да се осигури оптималното разпределение на въздушния поток покрай каската. Такива велосипедни каски са конструирани за специални скорости и състезателни цели, където всяка секунда е важна и може да е решаваща за победата.
Производителите на вело каски предлагат модели, които не са с аеродинамична форма, но които въпреки това се отличаващи с ултра лека конструкция, например Вело каските от карбон. Най–леките модели от класата на Race-каските тежат в повечето случаи по–малко от 200 гр.
Каква форма ще избереш да има твоята нова каска, това е един от многото критерии, взимани под внимание при покупката на Вело каска. Другите важни критерии са пасващата форма и оптималната ѝ вентилация.
При нас ще намериш голям избор Шосейни велокаски, дори и дамски Шосейни велокаски, на които както дизайна, така и формата са съобразени с изискванията на спортните дами.

 
AJAX Loader Icon