Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Каски и шлемове

Buy bikehelmets online at HIBIKE


Избери една категория от магазина ни за Вело каски:

Твоята нова вело каска: Тя трябва да пасва както към главата ти, така и към любимия ти вело спорт

Защо да нося изобщо вело каска и как да си избера подходяща велосипедна каска?
Много просто: Смисълът на носенето на вело каска е надежното предпазване на главата от лоши наранявания. Определено с пасваща велосипедна каска на главата си гарантираш значитнелно по–висока безопасност при каране на колело отколкото ако не си сложиш никаква каска. Велосипедната каска трябва да отговаря при вложен МИНИМУМ от материали на ГОЛЯМ брой важни критерии за безопасност, намаляващи НАДЕЖНО рискът от сериозни травми.
Велосипедната каска не може да предотврати инцидента, но може да намали риска от последвалото нараняване!
За да може формата на вело каската да пасне към формата на главата на колоездача се предлагат различни универсални модели велосипедни каски, както и специални модели дамски вело каски и отделна категория детски вело каски. Разбира се, че и вида колоездене, тоест конкретния вид велоспорт е от значение, при избора на подходящата вело каска.
Планинските колоездачи или любителите на трекинга определено биха се ориентирали към типичните за този вид вело спорт МТБ Вело каски. Каращите и запалени по даунхила колоездачи или MX-байкърите определено ще предпочетат модел от категорията на пригодените за този вид спорт Fullface-Шлемове или Мотокрос-Каски. Любителите на шосейното колоездене биха избрали разбира се ултра леките Шосейни вело каски отличаващи се с типичния си аеродинамичен дизайн.

Най–важните критерий за добра велокаска или шлем: Комфорт на носене и добра вентилация

За всички видове велосипедни каски важи едно основно правило:
Велокаската, шлемът, не трябва да има луфт и да мърда, но не трябва и да е много пристегнат и да обива, той трябва да пасва перфектно! Тоест комфортът на носене е важен критерий за една качествена, добра велокаска.
Възможност за регулация на каската в зоната на тила както при каската iXS Trail RS Evo Велокаската трябва да приляга плътно в зоните на челото, слепоочията и тила, но без да притиска. Ето защо е необходимо да се увериш дали точно на тези места са разположени меки вътрешни уплатнения. Комфортът от носенето на каската е от голямо значение. Вело каската трябва да е лека, да е снабдена с достатъчно въздушни канали, вентилационни отвори (особено при шосейните велокаски). Добрата вентилация на каската, шлема е от голямо значение, тъй като под нея човек се поти много бързо и то независимо от вида колоездене. Ако вело каската/ шлемът не пасва оптимално добре, тя става дразнещ фактор и особено децата са тези, които при подобна ситуация клонят бързо към отстраняване на този толкова важен вело аксесоар.
А особено при децата не трябва да сме пестеливи по отношение на безопасността им! Дали Детска вело каска седи перфектно или не, точно това е основната причина едно дете да свикне с носенето на Каска за Колело или не. Шарените мотиви и форми използвани при изработката на детски велосипедни каски имат преди всичко за цел именно покачване мотивацията за носене на вело каска. Юношеските модели вело каски се предлагат разбира се с по–друг дизайн и оформление от детските, съобразено с представите на подрастващите и техните предпочитания.
При детските модели вело каски се обръща доста голямо внимание не само на лекото тегло на каската, но и на броя различни отразители, рефлекторни материали както разбира се и на лесното но стабилно фиксиране на каската, обикновено осигорено чрез регулеруема каишка с катарама, така оформена, че детето без чужда памощ, само да може да си слага и сваля каската.
Технически погледнато детските велосипедни каски днес по нищо не остъпват на вело каските за възрастни.

Между другото: Нека не забравяме, че носенето на вело каска, регламентирано и ли не, преди всичко е от полза на самия колоездач! Така че всеки си рашава до колко му е важна собствената глава!

Смяна на велосипедната каска:
Повредената или прекалено старата, износена велокаска трябва да бъде сменена с нова!

Не се колебай да СМЕНИШ старата си велокаска или тази, която при падане се е повредила (нарушена е целостта на корпуса и напр.)! Също така не умаловажавай факта, че велокаската ти трябва да бъде подновена при падане върху пода/земята (без значение дали е била просто изтървана или е паднала при инцидент!).
Даже и да ти е станала любима една велокаска не може да ти служи вечно!
Проблемът при дълго използваните, старите, колоездачни каски е, че материалът от който са изработени губи с времето голяма част от здравината и еластичността си, станал е по–чуплив, което намалява вероятността при инцидент каската да те предпази надежно.
Ето защо съветът да се сменя велокаската на всеки 3 до 5 години е съвсем логичен и практичен. Абсолютно глупаво и несериозно към собствената си безопасност е покупката на вече употребявана велосипедна каска, тоест велокаска втора ръка!
Защо ли? Защото не може да сте сигурни на сто процента, че каската не е претърпяла падане!
Ако трябва да спестиш пари, то поне се ориентирай към изгодни предложения за вело каски на промоции, където се предлагат излезнали от мода модели каски, да речем такива от миналия сезон, или намалена стока.
При смяна на колекцийте велокаски (а това става няколко пъти в годината!) винаги ще намериш Вело каска, която хем да ти "пасва по джоба" хем да отговаря на предпочитания от теб стил.
За да се ориентираш по–надежно при покупката си на велосипедна каска използвай информацията от текущите съобщения за тествани модели вело каски. Най–добре е разбира се да пробваш на място различни модели велокаски, за да установиш надежно най–удобната и пасваща за теб форма велокаска. При HIBIKE ще намериш най–различни модели и марки велосипедни каски, но също и възможността да ги пробваш.

Двата основни варианта Каски за Колело: Велокаска с твърда обвивка & Велокаска с лек корпус и тънко пластмасово покритие

Купи изгодно велосипедна каска, онлайн! 
MTB Каски в магазина на HIBIKEДнес, на пазара се предлагат предимно два основни варианта Каски за Колело:

  • Велокаска с твърда обвивка:
  • Корпусът им е изработен от специална пяна покрита със сравнително дебел слой твърда пластмаса, което прави този вариант велокаски значинелно по–тежки. Тези вело каски (спортни шлемове) се предпочитат предимно от привържениците на спусканията при планинското колоездене. Този вид вело каски, шлемове, обикновено са оформени и конципирани да отговарят на доста технически изисквания, тъй като терена за който са предназначени обикновено е неравен и изпълнен с опасности, значително различни от тези съществуващи по градските терени.
  • Велокаска с лек корпус и тънко пластмасово покритие:
  • Това е най–разпространения и купуван модел Каски за Колело.
    Този модел Каски за Колело са невероятно леки, тъй като пластмасовото завършващо покритие с което се предлагат е доста тънко, но за нищожното им тегло преди всичко допринасят многобройните вентилационни отвори, гарантиращи надежно проветрение на главата. Подобни модели вело каски тежат в повечето случаи по–малко от 500 гр.

Ако се интересуваш от покупката на МТБ каска, то преди това се запознай и с предлаганите от някои фирми т.н. Crash-Replacement Програми, които ти позволяват подмяна на вече дефектната, разбита каска, с нова, и при това на намалени, изгодни цени.

Видео: Как да си напасна велокаската и как да остановя, че велокаската ми пасва оптимално?

 
AJAX Loader Icon