Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Каски МТБ

Вело каски: Дамска и мъжка МТБ Каска


Тъй като планинското колоездене е спорт криещ и известни рискове е необходимо да се помисли за надежна защита поне за главата, която си гарантирате до известна степен с покупката на поне качествена МТБ Каска.
Качествената МТБ Каска трябва да се отличава с добра въздушна циркулация както и с лекото си тегло.
Тежка и непасваща каска води определено до факта, че велосипедистът ще предпочете да кара без каквато и да било каска. Но точно това не би трябвало да се допуска. Идеалната Каска за колело, в този случай МТБ Каска, трябва да пасне перфектно към формата на главата и да не пречи и дразни ни най–малко при каране.
Благодарение на напасващи се ремъци и регулиращи, въртящи се плочи или копчета, монтирани в задната част на каската, на тила, всяка една вело каска може да се регулира индивидуално, спрямо големината на главата и предпочитанията на колоездача.
Качествените МТБ Каски трябва да разполагат и с доста на брой вентилационнни отвори, гарантиращи оптималната циркулация на въздуха, тоест проветрение на главата, тъй като потенето под каската при усилено въртене на педалите е неизбежно.
Специфичен за доста видове МТБ–Каски е късият визир/слюда отпред, която може да се свали при необходимост. Тя дава по–спортна визия на МТБ каската, като същевременно е и защита против слънце, пръски и др., особено важна при карането през горски терени, където светлината е различна и “борбата“ с калта интензивна.
Т.н. Dirt каски, които наподобяват с по–облата си форма каски за скейтборд, също спадат към категорията на МТБ–Каските. Подобни половинки каски трябва да издържат доста, на скоковете на Dirt–Байкърите, които определено често “хвърчат“ извън орбитата на байка си.
Съвремените модели МТБ Каски/ Вело каски се изработват от отлята, лека пяна, която е достатъчно здрава за да предпази надежно главата при евнтуално падане или удър. Корпусът им е покрит с тънък слой от съвременни, изкуствени полимерни смеси а от вътрешна страна са снабдени с меки уплътнения, осигуряващи допълнителен комфорт при носене на каската.
Производителите на МТБ Каски предлагат богато разнообразие от модели, различаващи се не само по форма, но и по цвят и предназначение, тоест целева група. Така напр. се предлагат специални модели Дамски МТБ Каски, Детски МТБ каски...
Тук, при нас ще намериш различни видове МТБ Каски, годни за всички разновидности на планинското колоездене.
С предлаганите от нас марки Велокаски като напр. IXS, Bell, Met, Specialized, Giro и много други гарантираме отлично качество и комфорт.
Ако се интересуваш от покупката на МТБ каска, то преди това се запознай и с предлаганите от някои фирми т.н. Crash-Replacement Програми, които ти позволяват подмяна на вече дефектната, разбита каска, с нова, и при това на намалени, изгодни цени.
 
AJAX Loader Icon