Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

МТБ шлемове

Онлайн при Хайбайк: Голям изборна Маркови МТБ каски, Даунхил каска, Шлем (Fullface)!

В онлайн магазина на Хайбайк ще намериш голям избор на Fullface Шлемове, МТБ каски, Даунхил каски, използващи се от фриирайдъри, любители на даунхил спусканията.
Fullface означава, защита на цялата глава.
Fullface шлемовете, за разлика от обикновените МТБ каски, предпазват цялата лицева част до брадичката, благодарение на слюда и предпазител пред брадичката.

Не подценявай риска! Избери си надежна защита – качествена Даунхил каска, Шлем!

Качествената Даунхил каска се произвежда с доста твърда черупка, предвидени са предимно за любителите на екстремните велосипедни предизвикателства като напр. Gravity-пилоти и вело–героите от байк–парковете. Подходящи са за екстремни даунхил спущания при които не трябва да се подценява риска от падане и нараняване. И въпреки всичко: Не колелото, с което се спущаш е решаващия фактор, а теренът и пистата, по които ще караш.
Спускането с бясна скорост по стръмен и неравен терен, може много бързо да завърши с жизненозастрашаващи последици, наранявания.
Ето защо при такива условия най–важното, което трябва да предпазиш е главата, и то от евентуални черепни фрактури или мозъчни сътресения.
При подобни условия една обикновена МТБ каска не би била най–добрият избор. Този вид каски не ти предлага необходимата защита при горепосочения вид спорт. Фулфейс Шлемът, изработен специално за екстремния МТБ–вело спорт, е всъщност по–олекотения вариант на "по–големия си брат", а именно на мотокрос каската.
Този вид Даунхил каска, за разлика от мотокрос каската, е по–лека и предлага по–добра вентилация. Освен нормалните вентилационни отвори, фулфейс Шлемът разполага и с допълнителни вентилационни отвори и на брадичката и челото.

При покупка на такъв шлем вземи под внимание, дали донапренените подложки могат да се свалят и перат, както дали новият Fullface Шлем е съвместим с т.н. "Neck Brace"–защита /за тази цел шлемът трябва да е по–изрязан на тила/.
Някои допълнителни екстри към шлема могат да се окажат доста полезни като напр. сменяема слюда, вградена стойка за видеокамера, или закопчалка за очила.
Много от МТБ каските/ Фулфейс Шлемовете са изработени от тънък стъклопластов слой, разположен върху дунапренен слой. Ако новата ти Даунхил каска не трябва да е много тежка, то тогава те съветваме да избереш един от моделите Fullface Mountainbike Каски изработени от леки въглеродни влъкна, а именно карбон. Подобни каски тежат около 600 гр., в сравнение с нормалните Фулфейс Шлемове, тежащи средно от 800 гр. до 1200 гр. Ако цвета на Шлема също ти е важен критерй, то не се колебай да разгледаш нашите изгодни придложения за Full Face Каски, Даунхил Шлемове.

 
AJAX Loader Icon