Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Протектори за колена, подбедрица и глезен

Комбинирана защита с един протектор:
Протектор за Коляно и подбедрицаПри планинското колоездене, особено при есктремните разновидности на този спорт, където скоковете и спусканията са неизбежна част от програмата, е просто необходимост да си гарантираш надежна телесна защита, особенно на коленете и подбедрицата и то по възможност с качествена Комбинирана защита с един протектор, а именно с Протектор за Коляно и подбедрица.

В средите на MTB Велоспорта защитните протектори за коляно и подбедрица са едни от най–разпространените видове протектори. Всички производители на МТБ–Протектори се съобразяват със съвременните изисквания на байкърите спортисти, особенно на тези от средите на дисциплините All Mountain & Enduro.
Качествения Протектор за Коляно и подбедрица се отличава с отлична пасваща форма, комфорт на носене и висококачествени материали.
Този вид протектори се предлагат основно в два верианта:
  • Меки протектори (изработени от втвърдяваща се при удър специална материя) и
  • Твърди протектори за Коляно и подбедрица/пищял (с вградена твърда черупка)
  • .

И двата варианта се предлагат като единичен Протектор за коляно или като комбиниран Протектор за Коляно и пищял/ долната част на крака.
Единичния протектор за коляно се обозначава обикновено като Kneeguard, Черупка за коляно, протектор за коляно, или наколенка.
Комбинираният вариант на протектора за коляно предпазва същевременно и чувствителната долна част на крака, а именно пищяла (англ. Knee-Shinguard). При покупка на протектор за коляно трябва да си наясно преди всичко с това за какви спортни цели точно ще ти са необходими протекторите. Ако например преди спускането ти предстои дълго качване с раница на гърба, е необходимо да си обуеш комбинираните протектори за колена чак когато стигнеш върха, тоест точката ти на спускане.
Байкърите каращи в лошо време или в сняг трябва да вземат напредвид възможността на протекторите за коляно за бързо освобождаване/ развързване. В друг случай ще ти се наложи да събуеш и обувките си, ако протекторите ти не са снабдени със система за бързо освобождаване/ развързване.
За Ендуро Байкърите са за препоръчване Меките протектори за коляно, тъй като тези по–лесно могат да се свалят надолу по крака, особено необходимо при Uphill участъци. При излети в байкпарка ти препоръчваме обаче комбинираните Твърди протектори за коляно и долната част на крака.

Съвет:
Вземи под внимание при избора си на протектори за коляно, че тези не трябва да ти се изплъзват, да ти търкат, прискрипват, обиват и то НИКЪДЕ, особено при въртене на педалите!
Което означава, че преди да се спуснеш към поредното си байк–приключение е почти задължително да изпробваш протекторите си за коляно.

В нашия специализиран онлайн магазин за Вело протектори ще намериш Наглезенки, Протектори за крака, комбинирани протектори за коляно и доланата част на крака, както и единични наколенки, израбонети от висококачествени материали на известните марки:
Dainese, sixsixone, O'Neal, FOX, ION и др.
 
AJAX Loader Icon