Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

SDG Магазин на марката

За марката SDG

SDG Components - експерти за велоседла

SDG Components, са експерти за велоседла.
Вдъхновени са били от калифорнийската плажна сцена с екшън изпълнители, марката е създадана през 90-те години на
миналия век и то покрай разработките на един велокомпонент с помоща на един материал наречен кевлар.
Така се ражда фирмата SDG Components.
В началото велоседлата се изработват от почти всички фирми както обичайно навсякъде от кожа или от изкуствена кожа като покритие на седлото.
SDG Components („Speed Defies Gravity“) обаче не следва обичайната традиция, те произвеждат първото си велоседло от кевлар изцяло кевларно седло!
Постоянното развиване на идеите води до това, че те почват да разработват както седла така и колчетата към тях с новата SDG I-Beam технология.
Класическите монтажни елементи почти се сливат с колчето и предлагат на колоездача перфектен комфорт на седене.
I-Beam е една от SDG патентирана система, една шина, която е монтирана в долната част на седлото, с помощаа на която седлото се демонтира по-лесно от колчето.
Ултралеките и комфортни МТБ-седла предлагани от тази фирма я направиха световноизвестна.
Всички от байксцената почитат тези седла, тъй като са винаги сигурни, че тяхното постоянно иновативно развитие е гарантирано от фирмената стратегия на SDG, която има за цел КАЧЕСТВО на всяка цена.
При SDG всяка година се предлагат нови продукти, но основната продуктова линия си остават седлата.
Иновативние продукти се изработват в съвместна работа с професионалисти като Sam Hill, като например легендарното седло Ti-Fly.
Точковия му профил върху седалищната част може да се струва на доста фенове странна, но това седло показва своите предимства и при даунхил спускания при кален терен например.
Седла, колчета за седла и ръкохватки (съвместно с марката ODI) - това е днес продуктовата линия на SDG. SDG седла се предлагат за всички велоспортове: Седла за даунхил, за шосейно колоездене седла за леки крос-кънтри байкове и други.

Фирмата SDG USA е създадане през 90-те на миналия век от Jerome „Mel“ Mezzassalma в южна Калифорния.
През 2009 с еразделят пътищата на SDG Motorsports Division (отговорни за MX отдела) и на Bicycle Division (седла и колчета за седла).
Собственик на SDG Components Inc. Ние сме SDG Components оторизиран търговецот тогава е Tyler Anspach. Фирменото седалище се намира в Huntington Beach, Калефорния.

За магазина на марката SDG

В магазина на маркатаSDG на HIBIKE ще намерите общо 1000 различни продукта на ненадминати цени с доставка до цял свят: Инструменти (ръчни-/ специални инструменти), Каски – резервни части за каски, ???????? ?? ??????? ????????, Поддръжка (артикули за поддръжка), Спирачки – резервни части за дискови спирачки и още повече.
 
AJAX Loader Icon