Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Challenge Магазин на марката

За марката Challenge

Италиански ръчно изработени велосипедни гуми от ново поколение

Ръчно изработени велосипедни гуми?
Да, и с тях е известна италианската фирма Challenge. Лепени на ръка - а не вулканизирани!
Това е едно голямо предимство, защото процеса на вулканизация, който до голяма степен се отразява на качеството на гумата и на комфорта на каране на велосипеда, отпада при гуми лепени на ръка, които не са толкова твърди като вулканизираните.
Гумите на марката Challenge,са ръчно лепени и си запазват качеството, което е безспорно отлично.
Вътрешната гума е от латекс, която е без шевове. За изработката им се използва натурален, естествен каучук, който е много по–еластичен и мек, има по–добро сцепление за разлика от синтетично произведения каучук. Дали ще са гуми за циклокрос, за триатлон, за шосейни велосипеди – гумите на марката Challenge гарантират винаги високо качество. Отрий в нашия онлайн магазин голямото разнообразие на гуми от тази марка.

История на фирмата и марката

Началото на фирмата Challenge е в далечната 1985. Още тогава италианската фирма Brewo Italia със собственик Max Brauns започва с разпространяването и продажбата на велосипедни компоненти. След спор с фирмата Pirelli през 2000 година заради несъответствия в договори за права и лицензи, Макс създава заедно със своя син Алесандро марката на име Challenge.
Това става през 2003. Така те започвата да произвеждат и продават сами тубуларни гуми и такива като Open Tubulars.
Това са висококачествени гуми с метален борд (Clincher), които не отстъпват по технология и качество на материала на тубуларните си братя, само че са "отворени".
За първи път шосейни колоездачни отбори карат с гуми на тази марка през 2005, а Erwin Vervecken побеждава през 2006 известното надбягване Cyclocross World Championship именно с гуми на Challenge!
Също и в следващите години колоездачи от типа на Cyclocross-Racer побеждават в състезания с гуми на Challenge. В същата 2006 Challenge за първи път пуска на пазара т.н. "seamless" латексови вътрешни гуми, които са в световен мащаб първите по рода си. В техния сортимент днес може да се намерят както гуми за шосейно колоездене, така и такива за триатлони предизвикателства.

Ние сме оторизиран търговец на марката Challenge

За магазина на марката Challenge

В магазина на маркатаChallenge на HIBIKE ще намерите общо 14 различни продукта на ненадминати цени с доставка до цял свят: Reifen Cyclocross / Crosser faltbar, Reifen Gravel 28 Zoll, Гуми, вътрешни за шосейни велосипеди.
 
AJAX Loader Icon