Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Задни амортисьори с метална пружина

Предимства на задния амортисьор със стоманена пружина

Задния амортисьор със стоманена пружина увеличава комфорта на каране, който именно в зоната на задното колело, благодарение на стоманена пружина за амортисьор, поглъща неравности по терена и предотвратява нежелани, силни отскоци.
С добро окачване задното ти колело бързо възстановява контакта с терена под краката ти, което ти позволява от друга страна по–добър контрол над велосипеда.
Ето това са предимствата на едно качествено задно окачване, което можеш да си осигуриш с качествена пружина за заден амортисьор.
Амортисьор със стоманена пружина за МТБ като този Fox Factory амортисьор в онлайн веломагазина на Хайбайк

"Шок" или "амартисьор"?

В жаргония език се затвърди понятието "шок" или "амортисьор", което има напредвид всъщност комбинацията от амортисьорната пружина и амортисьорното тяло, и което като понятие не описва отделните функции на двата елемента. Едно амортисьорно тяло, при което пружината може да е от стомана или титан, е стабилно и има в повечето случай доста дълъг живот. Подобни амортисьорни конструкции, снабдени с различни твърди стоманени амортисьорни пружини, могат да бъдат перфектно регулирани според изискванията на велосипедиста и велосипеда.
В зависимост от модела специфична регулация е възможна и чрез хидравликата на амортисьора.
Велосипеидистът сам може с помоща на регулационни копчета да коригира поведението на амортисьора и да подобри комфорта на каране на байка си, спрямо личните си нужди.
Масивните и стабилни амортисьорни комбинации се срещат най–често при моделите велосипеди пригодени за даунхил и фриѝрайд спускания.
Тежкото тегло на стоманената пружина за амортисьор в тези дисциплини не пречи, напротив.
Едни от най–известните производетели на качествени велосипедни амортисьори и стоманени пружини за амортисьори са Fox, Rock Shox както и Cane Creek.

Какво трябва да се вземе под внимание при покупка на амартисьор със стоманена пружина?

При покупка трябва да вземеш под внимание

  • избора на подходящата твърдост на амортисьора,
  • правилната степен на компресия и ход на амортисьора
  • както и пасващите букси, които винаги се купуват отделно!!!
  • при някои модели със стоманена пружина са възможни различни фабрични настройки на компресията и хода на амортисьора, затова трябва да се придържаш към описанието на производителя на рамата, както да имаш напредвид собственото си тегло и твоите лични спортни предпочитания.

Данните на производителите понякога включват теглото на шока, понякога обаче не, същото важи и за данните от продавача, какво точно е включено в пратката.
По принцип Стоманени амортисьорни пружини се купуват отделно и не се предлагат в комплект с амартисьора!!! Ето затова вземи под внимание конкретното описание на артикула.

 
AJAX Loader Icon