Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Водачи за верига

Кой Водач за верига пасва най–добре към твоя байк?

Решиш ли да купиш Водач за верига ще се сблъскаш определено с един доста голям проблем, а именно големия избор на модели водачи за верига.
Преди да се спреш на определена марка трбва да вземеш напредвид за каква рама и какво движение ще трябва да пасва Водача за верига. Добре е по възможност Водачите на верига да се монтират към т.н. ISCG/5 монтажна резба. За това ще трябва да уточниш дали рамата ти има т.н. ISCG монтажна стойка (3 стойка с резба към долната конзола). Ако рамата ти е снабдена с подобна резба, то трябва да знаеш дали тази е от вида ISCG (стар) или ISCG 5 (нов). Едно точно правило, по което се определя дали рамата има ISCG или ISCG 5 монтажна резба, за жалост не съществува.

При модела ISCG 5 захващащите резби по принцип са по–раздалечени, подобна резба обикновено се среща при средни движения от типа на Press Fit. Ако ти липсва ISCG монтажна резба, при някои модели сэществува възможността Водача на веригата да се монтира към колчето на седалката или към предния дерайльор. Ако и това не става, при някои модели водачи на верига е възможно, в краен случай, тези да се закрепят под долната конзола (BB).
Също така е важно дали движението ти е с предавки или не. Тоест дали караш с един венец (венец–плоча), с два такива или с три. В зависимост от това КЪДЕ предимно си караш байка може да си купиш един водач за верига с Bash/Taco (Предпазител/Протектор за венеца, плочата). При моделите от сериите на All Mountain / ендуро, в комбинация с Narrow-Wide венец–плоча, не е необходим водач за верига, или ако се наложи, то това ще да е само горен водач.
При даунхил велосипедите обаче препоръчваме да се използва пълен Водач за верига, тоест горен и долен с предпазител/протектор Bash/Taco.

 
AJAX Loader Icon