Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Спортни храни (блокчета, прахчета, гелове)

Спортни храни и хранителни добавки за велосипедисти и спортисти

Спортни храни и хранителни добавки за спортисти има в изобилие, известни също като "Sports Nutrition". Дали този вид “енергийна храна“ ще се взима в подкрепа на постоянни спортни тренировки, или за изграждане на повече мускулна маса, подобряване на кондицията и спортните резултати или само за регенерация – това е без значение. Въпроса е до колко са важни тези енергийни добавки за поддържане формата на спортиста? Необходимо ли един колоездач, изобщо спортист занимаващ се активно с MTB спорт да си набавя допълнителна енергия преди, по време на тренировката или след нея? Някои от най–често срещаните съставки в спортните храни това са витамини, креатин, карнитин, протеини или кофеин. Но това не е всичко. При толкова най–различни добавки и съставки е необходимо човек да може да се ориентира за да направи крайния си избор. Ние ти предоставяме тук няколко съвета, как да поддържаш формата си като колоездач с хранителни добавки и спортна храна.

Набавяне на достатъчно енергия

Енергийни блокчета, гелове и течности за спортисти и колоездачи

Без гориво, тоест енергия няма от къде да дойдат значими спортни резултати, този принцип важи както за спортистите така и за велосипедистите. Един велосипедист се нуждае в активната си тринировъчна фаза от поне толкова добавена енергия колкото и ще изразходи.
Което означава, че добавената енергия трябва да съответства на изразходваната. При къси тренировки с интензивна работа на мукскулите, като спринт–интервали напр. трябва дори да се стараеш да си добавиш повече енергия отколкото ще израходиш!
Това означава, че по време на тренировката е много важно да се “зареждаш“ с енергия, тоест да приемаш спорта храна като напр. енергийни напитки или енергийни блокчета. Например при 3 часова базисна тренировка през зимата ще трябва да внимаваш да снабдиш организъма си навреме с достатъчното количество течности, енергийни течности.
Ако изхождаме от едно изразходване на енергия на дневно средно 2000-2500 калории (при мъж, спортист) то тогава е важно да се спомене, че енергията най–бързо и добре може да се добави под формата на:

  • енергийни напитки, изотонични напитки,
  • енергиен гел,
  • или енергийно блокче,
които осигуряват на организма и необходимите електролити.

Важно разбира се е и снабдяването на енергия на спортиста и след тренировката. За набавяне на енергия след тренинорвката предлагаме да изполваш т.н. Recovery-Drinks.
Тези са годни за регенерация на организма след интензивна тренировка защото съдържат необходимото количество и комбинация от Протеини и въглехидрати.
По този начин ще осигуриш на тялото си една по–бърза и сигурна регенерация. Така ще си подготвен оптимално за следващата си тренировка. Открий при нас огромния избор на известните продукти PowerBar, MuleBar, Clif Bar и Xenofit!

 
AJAX Loader Icon