Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Помпи

Find the right air pump for your bike at HIBIKE!


Избери една категория от менюто “Велосипедни помпи“:

Велосипедни помпи, Помпи за Велосипед – изгодно, с онлайн покупка. От малката до крачната помпа

Днешния избор на Велосипедни помпи, Помпи за Велосипед е невероятно голям! Предлагат се различни видове Помпи за велосипед и то в зависимост от предназначението им. Тук става въпрос винаги за няколко важни критерия, а именно за налягането, измервано в бара и psi. Без значение дали ще става въпрос за Мини помпа, Co2 помпа, крачна помпа или помпа за амортисьор.
Ние ще ти обесним разликите: Да започнем от Мини момпите и ръчната помпа, такива помпи не би трябвало да липсват в нито една байк раница и при нито един вело поход. С такива малки помпи ще спасиш ситуацията ако гумите ти станат меки на пътя или пък ако се наложи да сменяш нацяло вътрешната гума. Мини вело помпите са малки, компактни и леки, заемат малко място в раницата, джоба на трикото или на рамката. Ако е необходимо бързо да се реагира и напомпи гума, като например при състезания, то тогава правилния избор определено са малките помпи с патрони с въздух CO2 помпите. Тези малки помпи–чудо (тежат не повече от 100 гр.!) пресоват с невороятна скорост благодарение на приложения CO2-патрон (патрон с въздух) необходимата доза въздух във вътрешната гума.

Крачна велоссипедна помпа, ръчна помпа, CO2 помпа и мн. др.! Изгодно с онлайн поръчка!
Един по–голям вариант на велосипедната помпа е несъмнено крачната помпа. Една добра, качествена крачна помпа е част от добре оборудван сервиз или хоби–сервиз. С подобна помпа за отрицателно време и с малки усилия ще може да напомпиш всякакъв вид вътрешна гума. Налягането при такъв вид помпи се определя прецизно с помоща на манометър. Манометърът е предимство, почти лукс, което не се предлага към малките ръчни помпи, мини помпите. Една от може би най–известните крачни помпи това е Компресора на фирмата SKS.

Без значение какъв вид помпа търсиш, преди всичко трябва да обърнеш внимание на вида на вентила, който е монтиран към вътрешните ти гуми, тоест с какъв вид вътрешни гуми е оборудвано колелото ти. За различните видове вентили са ти необходими и различни пасващи накрайници за помпи. Добре е да се снабдиш с универсална помпа, известна още под названието Multi-Valve помпа, която разполга с глави–накрайници за различните видове вентили. Възможно е разбира се да се прибегне и до различни видове редуктори, адаптори за вентил.

Най–разпространените велосипедни вентили се делят на:

  • „SV“, Sclaverand–Вентил, известен още като френски вентил, Presta-Вентил или Вентил за шосейни байкове.
  • „AV“ = Автомобилен вентил, известен още като Schrader–Вентил или американски вентил.
  • „DV“, Dunlop–Вентил, известен още като Woods-Вентил.

Амортисьорни помпи и помпи за вилки

Освен класическата Помпа за велосипед с която се напомпват вътрешните гуми има и Помпи за велосипедната вилка и Помпи за велосипедния амортисьор (за шока).
Такива помпи ще намериш в категорията Помпи за амортисьорни, пружинни елементи (амортисьорни системи). Ако си запален по планинското колоездене подобни амортисьорни помпи не би трябвало да липсват в твоя малък хоби–сервиз.

С такива помпи се регулира налягането в амортисьорната вилка или налягането на задния амортисьор. При регулирането на налягането би трябвало да се съобразиш с няколко фактора, като напр. тежеста на колоездача и вида колоездене, но разбира се тези фактори са относителни тъй като предпочитаниятта са доста индивидуални: Един се чувства по–добре на по–твърда вилка, друг предпочита по–мекото, плавното окачване. Във всеки случай налягането в амортисьора и вилката могат да се регулирот спрямо предпочитанията на колоездача.
При покупката на нов велосипед продавача вело–специалист ще ти регулира първоначално налягането в амортисьорните елементи.

Добре е обаче, особено за тези предпочитащи планинското колоездене, преди всичко ездачите на фулита (велосипеди с пълно окачване), да се снабдят с подобна помпа за амортисьорни елементи (известни също като Suspension помпи). Малки, леки Suspension-помпи спокойно пасват и във вело раницата, което гарантира сигурността ти, че ако ти се наложи на пътя да си регулираш налягането по амортисьорните елементи, ще можеш да се справиш без значителни усилия.

Известни производители на подобни Помпи за амортисьори и амортисьорни елементи са фирмите SKS, Topeak и Lezyne. Разбира се и самите производители на шокове и амортисьорни елементи предлагат такъв вид помпи, като напр. Rock Shox или DT Swiss.
Налягането във вилката и амортисьора/шока е добре да се следят и контролират периодично, защото много често не се забелязва когато налягането в тези елементи е недосттатъчно, при което се рискува нежеланото и преждевременно износване на окачването. За всички, които са се решили да купят амортисьорна помпа е необходимо да вземат под внимание теглото на помпата, както и това с какъв манометър е оборудвана тази и с какъв дисплей разполага, по който се отчита налягането.

Който не желае да транспортира велопомпата си в раницата, то той би трябвало да се замисли за стойка за вело помпата с монтаж към рамката или седалковата тръба. Подобни стойки и много др. резервни части ще намериш в категорията Резервни части за помпи, като напр. резервни гумени уплътнения, глави за вентили, маркучи, редуктори и др. В онлайн магазина на HIBIKE за вело помпи ще намериш също и Резервни манометри. Също така ти предлагаме и Резервни дребни части за амортисьорни помпи и помпи за амортисьорни вилки.

 
AJAX Loader Icon