Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Багажници & кошници

Buy bike baskets & racks online at HIBIKE


Избери катогория от менюто Вело–багажници, Велосипедна кошница за багаж:

Велосипедни багажници & Велосипедна кошница за багаж: Купи изгодно в онлайн Веломагазина на Хайбайк

Когато става дума за Велосипедни багажници или за & Велосипедна кошница за багаж едва ли някои ще си представи планински или шосеен бегач, и то с право – подобни велосипедни аксесоари се използват най–вече на моделите градски велосипеди. Изискванията към различните видове Велосипедни багажници са много, но най–важнште са да са здрави, стабилни за да могат да транспортират безпроблемно няколко килограма багаж. Най–разпространения вид Велосипедни багажници това са задните велосипедни багажници. Те са пригодени да транспортират около 25кг – 30кг багаж. Много от тях са съвместими с монтажни елементи към специалната за това платка, която е вградена в задната част на повечето градски или трекинг велосипеди(към която често се монтират и калниците).
Другата противоположна възможност за транспортиране на багаж с колелото е монтажа на предния велосипеден багажник. Предните багажници са разположени леко над предното колело. Но има и такива, които се монтират на предната вилка, тнр. Lowrider. Днес този вид велосипедни багажници са едни от най–разпространените и се използват в комбинация с вело дисаги. Съвремените модели Lowrider не влияят отрицателно на управлението на кормилото, или да кажем съвсем незначително, за разлика от простите варианти на предни велосипедни кошници и багажници, които влияят значително на комфорта на каране и управление на кормилото. Ето това определено е едно от предимствата на вело багажниците от типа Lowrider!
Дори на велосипеди със стабилно окачване (такива със задно окачване) е възможно да се монтира велосипеден багажник. В тькъв случай монтажа на вело багажника се извършва със специална скоба и то към седалното колче. Максималното им натоварване обаче не е повече от 10 кг.
Без значение дали ще са предни или задни съвремените велосипедни багажници се отличават с лесен и бърз монтаж.

Велосипедни багажници и велосипедни кошници – Купи изгодно онлайн

Основнитти разлики при Велосипедните багажници са предимно в начина на монтаж, в ширината им (тесни или широки), в максималната им товаримост, както и в материала, от които са произведени (предимно от алуминий или стомана). Марката Tubus предлага даже Велосипедни багажници от титан (Титан е много лека и много устойчива сплав, която не се подава на атмосферно влияние, което от своя страна я прави неворятно стабилна).
Преди да си избереш Велосипеден багажник обаче ще трябва да се съобразиш с размера на каплите си. Това е необходимо защото Велосипедните багажници се предлагат според различните размери на велосипедите (26, 28 или 29 цола). Монтажа към по–малки вело–рамки се оказва почти винаги проблемен. Ето защо за детските велосипеди се предлагат специални детски вело багажници.
В нашия Онлайн Веломагазин ще намериш също и висококачествени вело–багажници на марките Tubus и Racktime, които може горещо да препоръчаме, особено за по–дълги вело походи.
Ние предлагаме и комбинирани предложения за калник и багажник, например на известната марка Specialized. Racktime предлага например Велосипеден багажник с интегриран заден стоп.
Търсиш си резервни части за велосипедния багажник?
Разгледай под нашата категория Резервни части & Вело–аксесоари. При покупката на Велосипеден багажник имай напредвид и теглото, което е допустимо да транспортираш с него..

Велосипедна кошница/ вело–кошница, Кошница за велосипед

За транспортиране на покупки например на малки разстояния прекрасна работа може да свърши една удобна Велосипедна кошница. Най-разпространените два вида вело–кошници са Кошницата за монтаж към кормилото и задната Кошница с монтаж към багажника. Задната вело кошница, тази, която се закрепя на багажника отзад на велосипеда обикновено предлага повече масто и обем и възможност за транспортиране на повече багаж, в сравнение с тази, която е отпред на кормилото. Вело–кошниците са годни за транспортиране само на малък и лек багаж. Те се закрепят обикновено със специална клик-система както е в случая при вело–кошниците на марката Brooks (с тнр. KlickFix).
Ние предлагаме най-различни варианти на вело–кошници, такива например годни за сваляне и носене на специално монтирана за това дръжка, кошници с голям или малък обем, отворени или затворени, от метал или пластмаса...
Изборът на вело–кошница зависи от личните нужди и претенции! Ела и разгледай нашите предложения – сигурни сме, че ще намериш каквото търсиш!

 
AJAX Loader Icon