Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Светлини, рефлектори, фарове, стопове

Избери една категория от менюто „Велосипедни фарове/ светлини„:

Купи Фар за колело, Фар за велосипед, велосипедни фарове/ светлини, отговарящи на законовия стандарт

Който се включва активно в движението на пътя и участва редом с МПС-тата в движението, той е задължен да оборудва велосипеда си с Фар за велосипед, Стоп за велосипед, общо казано с велосипедни светлини, предни и задни, отговарящи на законовия стандарт. Безспорно, велосветлини като фарове (предни и задни), лампи–челник, стопове, мигалки, светлоотразители и др. осигуряват сигурността на колоездача на пътя, тъй като чрез тях той осигурява както на себе си по–добри условия на видимост така и дава възможност на останалите участници в движението да го забележат на време.
Така че по отношение на сигурността колоездачът не би трябвало да си позволява пропуски и мърливост. Както велосипедната каска, така и велосветлините са от голямо значение за сигурността на велосипедиста и могат да се окажат животоспасяващи. Всички велосипедни фарове/светлини проверени по немския стандарт StvZO и предлагани от нас са маркирани със знак за необходимото качество и изправност, изисквано от немския закон. За да сте сигурни, че купувате проверен и качествен продукт трябва да може да откриете на него контролната маркировка отбелязана с буквата “К“.
Със сигурност захранваните с динамо велосипедни фарове са все още най-често срещаните. При този вид захранване на велосветлините обаче се изисква доста мощно въртене на педалите, за да може да се задейства динамото. Този “недодстатък“ на захранваните чрез динамо велосипедни фарове е същевременно предимството на велосипедните светлини захранвани чрез батерии и/или акумулатор, тъй като те пак светят, но без необходимостта да се въртят постоянно педалите. Това е една от причините да отпадне задължението за монтиране на захранвани чрез динамо велосветлини и да се разреши използването на Фарове за велосипед захранвани с акумулаторни батерии. В Германия до 2013 "динамото" си беше задълженително оборудване към всеки един велосипед взимащ участие в пътното движение. Използването на захранване на фаровете с батерии беше само допълнителна опция. Според новите законови разпоредби предния фар и задния фар/стоп е разрешено да бъдат захранвани или чрез динамо (с минимална мощност от 3 W, и номинално напрежение от 6 V) или чрез батерии/ акум. батерии, осигураващи постояннен режим на работа/ захранване. Тук определено велосипедистът има право на избор. Законовите разпоредби за използването на велосветлини при шосейните велосипеди в Германия не са толкова стриктни, но само ако шосейния велосипед не нахвърля тегло от 11 кг. При плануване на евентуални вело–турове е добре тези “подробности“ да се вземат под внимание.

Фарове за Велосипед изгодно с онлайн покупка

В нашия онлайн Веломагазин ще намериш както велосветлини отговарящи на немския законов стандарт така и такива, които не са сертифицирани, които може да използваш обаче безпроблемно при каране в горски и планински участъци. Ето защо внимавай в текстовото описанието на продукта. Там е отбелязано кои фарове/ светлини са сертифицирани и кои не.
Кои са предимствата на велосветлините, фарове, захранвани чрез акумулатор или батерии?
Преди всичко монтажа и демонтажа на един такъв велосипеден фар е много лесен. Обикновено такива фарове се прикрепват към кормилото на велосипеда с помоща на монтажна скоба или към колчето на седалката. Преди това обаче акум. батерия трябва да бъде заредена. Ако фара е с няколко режима на работа, то тогава безпроблемно може да се пести енергия и привечер например, може да се кара на режим с понижена мощност, което удължава капацитета на батерията и фара.
HIBIKE предлага само продукти с високо и изпробвано качество: При нас ще намериш Велосипедни фарове и светлини на водещи марки/фирми в бранша като напр. Sigma Sport, Busch & Müller, Exposure Lights, Hope, Lezyne, Lupine или Blackburn. Тук всичко се върти около понятия като LUX и лумена, Li-Ionen акумулаторни батерии, разпределение на светлинния лъч, LED– светодиоди, тегло на фаровете и капацитета на батерията/ времетраене режима на работа. Модерни велосипедни LED-светодиодни фарове захранвани с акум. багерии могат безпроблемно да те съпътстват до около 10 часа (та дори и по–дълго) по избраните велопътеки.

Огромен избор на LED–светодиодни Фарове за велосипед, фар–челници & стопове, светлоотразители: Подбрано качество на изгодни цени

Оборудването на велосипеда с фарове е задължително, да, но преди покупката на велосипеден фар/ светлини всеки трябва да е наясно за какво точно ще му трябват. За каране предимно на уличното платно (при което е необходимо да се съобразиш със законовите разпоредби!) или преди всичко за спортни и състезателни цели по вели пътеки и специални трасета? Да не забравяме, че и цената е важен критерий, който влияе несъмнено на избора ти. Ако си купиш Комплект велосипедни фарове в повечето случаи ще ти излезе по–изгодно от покупката на такива по отделно. Трябва да си наясно и с монтажната система, която предпочиташ или поне да знаеш предварително къде ще монтираш велосветлните: на багажника, на кормилото, на колчето на седалката, на каската, на раницата, дрехите, спиците... Предлагат се много на брой възможности, така например може да си купиш преден фар с монтажна скоба към кормилото или пък с такава към каската и по този начин да го използваш и като фар–челник.
Колко светодиода, колко лумена мощност предпочиташ да имат твоите Фарове за велосипед? Трябват ли ти допълнителни велосипедни стопове и светлоотразители по педалите или спиците? С какво захранване да са, с динамо или на батерии/ акумулаторни батерии?
Велосипедните фарове захранвани с батерии или акум. батерии са безспорно по–леки, в повечето случаи и по–малогабаритни, което позволява да бъдат прибрани в раницата безпроблемно. Модерните модели Фарове се предлагат с водонепромокаемо покритие, гумени връзки и уплътнения. Ако нещо все пак ти се счупи по фара или загуби, кабел, крушка, щекер, или зарядното при HIBIKE винаги ще намериш подходящите резервни части. В нашия онлайн магазин за велосветлини ти предлагаме невероятно голям избор на Резервни части за Велосипедни Фарове.
Съвет: Много разпространени и предпочитани са малките батерийни мигалки на фирмата Knog Frog. Закрепени към трикото, раницата или към каската тези малки светодиодни мигалки (предлагани в най–различни цветове!) са страхотно практични.
Открий голямото разнообразие на Велосипедни фарове и резервни части кам тях в онлйн Веломагазина на HIBIKE. Чакат те богат избор на реномирани марки и изгодни цени!

Съвет:В блога на HIBIKE (който обаче е само на немски!) нашия консултант Лукас разеснява подробно тънкостите по темата за Велосипедните Фарове и Светлини.

 
AJAX Loader Icon