Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Дигитален картови материал

Купи GPS–базиран, дигитален картови материал

Световно известен и водещ в областта на дигиталната картография, предлагащ богат GPS дигитален картови материал, е несъмнено производителя “Garmin“.
При Garmin различаваме основно между два вида картови материал:
Между „City-Navigator“, тоест градски навигатор с данни за улици и т.н. „Топо–Карти“ за Offroad-терени.
Дали ще са карти на Испания, Швейцария, Австралия или Южна Америка, изборът на GPS–базиран картови материал при “Garmin“ е доста голям!
Обичайната топографска карта представлява хартиена карта, показваща ландшафта със сответните височини, отразяваща суша и вода както и евенттуални планински гребени.
Купи векторна карта на Garmin, напр. “Trans Alpin Тук предлаганите топографски векторни карти са с мащаб от 1:100.000, 1:50.000 или доста детайлиран, като напр. 1:25.000. Какво ни казва мащаба на съответната карта?
Мащаба 1:25.000 ни показва, че 1 см. от картата отговаря на 250 м от реалността, което си е в сравнение доста обстойно и детайлирано. Благодарение на картовия материал си информиран за съществуването по трасето ти напр. на езера, улици, смяна във височините както и за безбройните POIs. POIs е съкращението за für „Забележителности“, тоест интересни за посещение туристически забележителности по трасето, към които се броят също ресторанти и хотели.

Уточняване: Векторна карта или Растер–ката

Разликата между векторната карта и растер–картата е тази, че растер–картата е буквално копие на хартиената карта.
Докато векторната карта съдържа информация за различнитте “нива“.
Разликата става разбираема, когато използвате функцията мащабиране, тоест “Zoom“ на векторната карта, в следствие на което на дисплея излизат най–различни детайли. Колкото по–подробен мащаб изисквам, толкова по–подробна информация ми се явява, напр. при по–детайлен “Zoom“ могат да се видят дори сгради и имената на улиците. Излезна ли от зуум–функцията, подробните детайли изчезват и това което виждам става обобщено, напр. имената на улиците не се виждат, но за сметка на това пък се вижда общорегионална информация.
Изображението на векторните дигитални карти се напасва благодарение на разпределението на картата на различни нива.
При растер–картите я няма възможността да променяш изображението и подробностите, тогава изображението става просто пикселизирано, неясно. Тоест те са като сканирани хартиени карти без възможност да се информираш за подробностите по картата.

При покупката дигиталния картови материал се получава на съответните информационни носители като напр. CD или DVD, които позволяват прехвърлянето му върху персонален компютър, MAC или върху GPS-устройства.
Или по–просто: Закупваш директно дигитален картови материал директно на microSD карти или SD-карти, които веднага могат да се вкарат в съответното GPS устройство и да бъдат ползвани.

 
AJAX Loader Icon