Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Е–колела ДЕТСКИ

Детски Е–Колела: Вело модата на Детския Е–Байк

Велосипеди с електрическо задвижване вече не са никаква новост, а почти стандарт, дори вело мода, който буди интереса и на по–невръстните велосипедисти – ето защо на пазара все повече фирми почват да предлагат и Детски Е–Колела.
С детски Е–Байк може да се пътува не само до училище, а и до близкия басейн, да се срещнеш с приятели или да въртиш педалите заедно със семейството си на взаимен велопоход през почивните дни.
Много често възрастни си задават въпроса „Трябва ли му на моето дете обезателно Детски Е–Байк?“.
Във велосредите това е една тема на доста спорове и различни мнения.
Мотивацията деца и юноши да изберат да карат Детски Е–Байк е разбира се електрическото движение, батерията.
Чувството за каране на колело с такъв байк е по–интересно, кара се много по–бързо и по–лесно се справяме с нагорнища и стръмни отсечки.
Мотивацията да се качиш на колелото си и просто да въртиш педалите, да тръгнеш е в няколко нъти по–голяма, в сравнение с обикновено колело. Но очакванията към едно Е–Колело на всеки са различни и есетествено всеки сам трябва да прецени дали на детето му наистина е необходим Е–Байк.

Детско колело? Добре, но защо точно Детски Е–Байк?

На всеки който кара с децата си редовно колело му е познато, щом дойде малко по–труден терен, нагорнище, децата почват да се потят и мрънкат, което няма да ви се случи ако детето ви върти педали на подходящ Детски Е–Байк.
С пасващ детски Е–Байк малките получават шанса да карат с темпото на големите без да хабят излишна енергия за въртене на педалите.
Мотивацията на малчуганите да карат колело се покачва, защото няма да са задължително последните на опашката, а равно с родителите си може да цепят в челните редици отпред.
Детски Е–Байк както и юношески Е–Байк могат да поддържат скорост умишлено само до 20 km/h (МТБ E-Колела за възрастни могат да развиват скорост до 25 km/h), за да могат децата да свикнат бавно с електрическия Е–Байк.
За да се спести от теглото и на без това по–тежкия Детски Е–Байк по–добре е да се купи такъв с батерия от 400 Wh.
Модели Детски Е–Байкове с мощност на батерията от 500Wh или дори 600Wh не са удобни и за препоръчване защото са доста тежки и големи за деца, а и много по–скъпи.
Стандарта за акумулаторна батерия за Детски Е–Байк е в повечето случаи дори 250Wh

Какво трябва да се вземе под внимание при покупката на Детско или юношеско МТБ E-Колело?


При покупката на Детско или Юношеско МТБ E–Колело трябва да се вземат под внимание няколко критерия.
1. Размерът на каплите
е от голямо значение разбира се, това е основен критерий, който трябва да се вземе под внимание, тъй като се предлагат различни размери каплии за детските байкове.
Повечето детски модели Е–Байк на пазара са предвидени за деца над 12 години и са с размер на каплите от 24 цола. Този размер капли в комбинация с пасващата рама са подходящи за деца с ръст повече от 1,35 м .
Предлагат се разбира се и Детски МТБ Е–Колела от 20 цола.
Търсенето на подобни Е–Колела не е голямо, тъй като по–малките деца не могат да се справят лесно с техниката, монтирана на Е–Байка.

2. Теглото на колелото също е един основен критерий, който се взима под внимание при покупката на Детски Е–Байк.
Колко тежи средно едно такова колело?
Дали не е по–удачно да се купи един модел с по–малка мощност на батерията и мотора?
Детето дали ще може да се справи с по–голямото тегло на Байка си и с по–голямата скорост, която развива?

3. Колко е стабилно това колело на пътя?
Това са въпроси, които е естествено да бъдат задавани от родителите, мислещи да купят на детето си Детско Е–колело. Отговорът обаче за съжаление не е един.
Различните производители монтират различни компоненти, предлагат различен дизайн и визия колела, което прави трудно едно централно изказване. Факт е, че Детските Е–Колела ще навлезнат на пазара и тази ниша ще бъде завладяна скоро и от големите марки.

 
AJAX Loader Icon