Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Колела ГРАВЕЛ

Гравел велосипеди в онлайн магазина на Хайбайк - открий Specialized, Trek, Diamant, Kona и много други марки! Поръчай онлайн!

Купи Гравелбайк: Гравел велосипед – многофункционален велосипед

Под Гравелбайк или Гравел велосипеди трябва да си представим многофункционален, комфортен велосипед годен за каране на различни терени, предимно обаче на трудни такива. Това са велосипеди, които комбинират качествата, предимствата на градските велосипеди или туристечиските с тези на по–спортните модели като МТБ например.

Геометрията, гумите и рамата на Гравел велосипеда

Геометрията на велосипеда:
Геометрията на Гравелбайка е нещо средно между геометрията на кросер и колело за фитнес:
Именно специфичната им геометрия ги прави комфортни за каране както на асфалт така и на трудни, планински терени.
Възможно е с монтажа на дискови спирачки при гуми с ширина до 42 мм при тези велосипеди да се намали, глътне отскока, тъй като натиска тогава е по–малък.
Гумите:
Профила на гумите на Гравел велосипедите НЕ е обаче същият като този на планинските велосипеди. Тук гумите не са с толкова силно изразени грайфери, което благоприятства по–доброто и плавно въртене на гумите на равни повърхности като асфалт например. Въпреки това обаче поведението на тези гуми е отлично както и сцеплението им при мокър терен или на завои.
За рамата:
Рамата на Гравел велосипеда е по–стабилна от тази на шосейните велосипеди, по–масивна е и растоянието между колелата е по–дълго, което прави този ви велосипеди по–стабилни и дава възможността да се отклониш от асфалтирания път и да караш по неравен терен.
За начинаещи велосипедисти Гравел велосипедите са доста добър избор, защото такъв байк не те задължава да го караш само в планинината напр. както е при планинскките велосипеди.
Поради същите причини обаче този вид колела са предпочитани и от хората, които всеки ден ги ползват за каране до работното място, като предлагат отлична алтернатива на градските и трекинг велосипедите.

В комбинация с добре подбрана седалка, рама, чанти за кормилото напр.
Гравел велосипедите предлагат доста пространство и възможности за транспортиране на товар за байкприключение или ежедневни нужди.

Гравел велосипедите са велосипеди годни за всеки терен: С тях няма скука!
Дори и през зимата или на кален терен: Гравелбайка няма да те остави разочарован!

Ние от Хайбайк ти предлагаме Гравел велосипеди на следните известни марки:
Specialized, Kona, Bergamont или на италианската фирма Wilier.

 
AJAX Loader Icon