Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
Voucher for bike parts 🔥 15% off on top >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Кормило за MTB велосипеди

Купете MТБ кормила изгодно

Какво да знаем за MТБ кормилата?
Какви са термините като лента за нарастване или плоска лента?
Терминът Flatbar означава права форма на кормилото, която осигурява нисък кокпит и е нещо за спортни MTB ездачи. Кормилото, извито нагоре (повдигащо се кормило), т.е. Risebar, увеличава позицията на ръцете и по този начин комфорта и обзора чрез повече или по-малко повдигане (повдигане).
От ергономични съображения всички кормила са извити назад (обратно движение); основното правило е колкото по-широко е, толкова повече се огъват. За много широки ръкохватки, извиването нагоре (изместване нагоре) също има смисъл. Ендуро и туристическите мотоциклетисти обикновено предпочитат версиите с коляново кормило, защото те показват своите предимства при стръмни участъци надолу. Независимо дали черни, сребристи или цветни кормила, ерго кормила, комфортни кормила или мръсни щанги, изборът в нашия магазин за кормила за планински велосипеди е широк! Изберете предварително според правилното затягане, посочено от вашето стебло (напр. 31,8 mm или 25,4 mm). След това решете според желаната ширина на кормилото: от тесни 620 mm до наистина широки коли със 780 mm или 800 mm, всичко е налично. Особено широкото кормило осигурява повече сигурност и контрол, което е от полза само за по-агресивни стилове на каране и технични пътеки.
Ако сте по-скоро борец, ще бъдете по-щастливи в дългосрочен план с по-тесни дръжки, тъй като ръцете ви не се натоварват толкова много, което спестява енергия. Средните стойности за жените обикновено са 640 и 660 ширини. Мъжете обикновено избират ширина около 680 мм +/-. Кормилото за спускане/фрийрайд също може да бъде по-широко, колкото искате.
Любителите на леките конструкции също могат да спестят от теглото на кормилото. Но не е задължително да е карбоново кормило с приблизително 100 g за вашия състезателен велосипед; алуминиево кормило с малко тегло също се предлага за вашия MТБ кокпит.
От евтини MTB кормила до скъпи модели от най-висок клас, продуктовата гама на производителите на кормила варира от прости модели за 20 евро до луксозни модели за 300 евро.
Относно правилната позиция, трябва да се каже, че на MTB кормилото трябва да е поне на височината на седлото, за предпочитане по-ниско за спортна позиция на седене. Ръцете винаги трябва да са леко свити и ръцете не трябва да са свити при хващане на спирачния лост, а трябва да са отпуснати и прави. В противен случай съществува риск от схващания и по-продължителното каране няма да бъде безболезнено.

 
AJAX Loader Icon