Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Платформени педали за MTB

Велосипедни плоски платформени педали за МТБ:
Изгодно, в онлайн Веломагазина на HIBIKE

Велосипедни плоски платформени педали за МТБ (MTB Flat Pedals) са за препоръчване, особено когато велосипедистът не желае педали със закопчаване към обувката (педали с автомат, с клик–заключване). Любителите на даунхила и спортистите практикуващи Freeride-стила на каране също предпочитат плоския велосипеден педал. Плоските велосипедни педали се срещат под названието “Flatpedals“ или “мечешки лапи“.
При мокри условия този вид велосипедни педали се оказва обаче доста опасен, тъй като опасността да се “изплъзне“ педала под ходилото е доста голяма. Ето защо при покупката на платформени педали, плоски педали, не трябва да се гледа само цената и външния им вид, но и качеството както и вело стила на каране, при който ще влезнат в употреба.
Повечето платформени педали са оборудвани със стоманени пинове, "Pins", които осигоряват добро зацепване на обувката към педала. Именно това е което ги прави идеални за ползване при кални и мокри терени.
Но и при сухи условия този вид педали са идеални, напр. в областта на планинското колоездене, където благодарение на пиновете сцепленнието на обувката с педала ти също е идеално. Ако търсиш обаче велосипедни педали за градска разходка с колелото при хубаво, слънчево време, то безпроблемно може да се ориентираш към обикновените блок–педали или към пластмасовите платформени педали.
Плоските велосипедни педали се предлагат в най–различни размери, цветове и материали, но и с различна дължина и брой на пиновете.
Велосипедните педали, поемащи силата на коелоездача и предавайки я върху байка с течение на времето се явяват компонента, който трябва да издържа на доста голямо напрежение, което ги амортизира доста бързо. Поради тази причина много от производителите оборудват велосипедните педали с индустриални лагери.
Открий в нашия онлайн байк–магазин големия избор на платформени велосипедни педали!
 
AJAX Loader Icon