Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
🎁 VOUCHER 10% on EVERYTHING in stock >

Предна главина за шосеен велосипед (Non-Disc & Disc)

Главини на предните колела за вашия състезателен велосипед

Тук ще намерите както главини за състезателни велосипеди със и без дискови стойки, но всичко тук се върти изключително около главините за предни колела на състезателни велосипеди.
Предната главина е доста проста, няма тяло за свободен ход (за разлика от задната главина, чийто свободен ход побира касетата). По същество се състои от тялото на главината с фланците на главината, оста и двата сачмени лагера между тях. Форматът на оста се определя от вилицата, което улеснява този избор. Класическият размер е 9x100 QR, т.е. конвенционалната главина с бързо освобождаване за бързо освобождаване с дебелина 5 мм. 9x100 Thru-Axle главини също пасват на тези вилици. Тук двата щифта на осите, които лежат във вилката, са пропуснати и е използвано бързо освобождаване с дебелина 9 мм. Въпреки това, с навлизането на дисковите спирачки, все по-често можете да намерите проходни оси на вилиците на състезателни велосипеди. Тук се предлагат 15х100 и 12х100.

Марки като Extralite, Zipp, Hope, DT Swiss или Syntace доставят главини за състезателни велосипеди, разбира се големите играчи Shimano напр. с добре познатите хъбове Dura Ace или хъб Campagnolo Record не липсват в тази селекция. Цветните акценти също могат да се използват от време на време на състезателни велосипеди, но не виждате често цветни центрове на състезателни велосипеди. Chris King, Hope или Tune анодизират в различни цветове, Shimano, Campa или DT Swiss са оформени по-дискретно.
Почти философски въпрос е този за складовата система. Shimano и Campagnolo продължават да използват регулируеми конусни лагери, докато всички останали производители използват капсуловани патронни лагери. И двете имат своите предимства и недостатъци, но най-важното е, че личните предпочитания са това, което се брои.
Подобна е ситуацията и с фланцовата конструкция. Главини Straightpull за прави спици рядко се срещат освен системните колела, например от DT Swiss, Hope или Tune. При straightpull главините спиците не са „закачени“ и нямат дъга на спиците, което означава, че няма слабо място. Чрез елиминиране на предразположеното към счупване огъване на главата на спиците, което присъства в конвенционалните J-спици, на теория могат да бъдат направени „малко по-добри“ колела. На практика обаче наличието на резервни спици за съжаление не е толкова добро, колкото при главини с конвенционални фланци на главини.

Купете състезателен велосипед с главина на предното колело (със и без монтаж на диск), напр. главина на предното колело Campagnolo Record

 
AJAX Loader Icon