Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Задни дискови главини за МТБ

Голяма селекция от MTB главини за задни колела (диск)

Главината на задното колело за планински велосипеди с дискови спирачки (диск) е един от най-натоварените компоненти на вашия велосипед. Осигурява добри характеристики на движение на велосипеда, абсорбира касетата и по този начин въртящия момент при педалиране чрез тялото на свободния ход и въртящия момент на забавяне на спирачката чрез монтажа на спирачния диск. Тези сили трябва да бъдат предадени чрез спиците към джантата и гумата, за да бъдат преобразувани в ускорение/забавяне.

Свободният ход на главината на задното колело MTB обикновено работи чрез лапи или тресчотка, които причиняват типичния щракащ шум при бутане на велосипеда. Когато въртите педала, тези лапи (или тресчотката) се заключват и следователно не издават шум. На главината на задното колело това свободно колело, подобно на тялото на главината, седи върху кухата ос посредством лагери, които могат да поемат оста на вашата рама. В зависимост от диаметъра на оста и предназначението, има и различни диаметри и ширини за промишлени лагери. По-големият лагер може да поеме повече сила, но и тежи повече.
За разлика от главините на предните колела, спирачният монтаж на главините на задните колела (частично) компенсира асиметрията на фланците, причинена от свободния ход. Резултатът тук е относително равномерно разпределение на опъна на спиците, независимо дали с класически фланци за извити спици или с прави издърпващи спици.

Купете диск за главина на задно колело за планински велосипед, напр. главина Dartmoor Предлагаме ви голям избор от дискови главини за задно колело MTB от топ марки като Shimano, Sram, Chris King, Hope и много други! Имаме и голям избор от елегантни дискови главини Rohloff Speedhub в нашата гама. И тъй като една красива главина може също така да даде на задното колело „нещо“, от което се нуждае, те, разбира се, се предлагат и в цветни версии, така че главината да пасне идеално на цветовата концепция на вашия велосипед.

 
AJAX Loader Icon