Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Задни светлини

Стопове/ Задни велосипедни фарове: Задни светлини, Стоп за колело


Ако взимаш участие в движението на пътя си длъжен да си оборудваш велосипеда както с предни така и със Задни светлини, Стопове. За разлика от предните велосипедни фарове, задните светлини служат предимно за това колоездача да бъде забелязан на време не само от водачите на МПС–та и не само в мрачните сезони на годината. Изборът на Стопове и задни фарове е огромен, тъй като различните фирми предлагат различни модели и качество. Примерен велостоп с монтаж към багажника
Вело стоповете които предлагаме са с подбрано и гарантирано качество, с опционален мигащ или постоянен режим на работа, с червена светодиодна светлина или бяла, с различни на брой диоди, форма и големина: Разгледай различните модели и марки и се реши кой е най–подходящия за теб Стоп за велосипед. Във всеки случай обаче трябва да вземеш под внимание дали стопа/фара който купуваш е разрешен за целите, за които ще го използваш.

В нашия онлайн магазин за Задни велосипедни фарове ще намериш богат избор на марки, на различни водещи производители като напр., Cat Eye, Blackburn, Sigma, Busch & Müller и много др.
Малките, леки стопове с акумулатори или батерии като напр. Knog Frog, които се закрепват бързо с клип по дрехите и могат да се приберат бързо в джоба, ти осигуряват необходимата безопасност не само в тъмното. Светли LED–диоди позволяват да бъдеш видян отдалече даже и през деня. В нашия онлайн магазин ще намериш богат избор на всякакви Задни светлини, Стопове, велосипедни фарове.

Видове закрепване на велосипедните стопове

Въпрос на вкус е какво закрепване ще предпочитеш за велосипедните си стопове, Задни фарове:

  • към каската (напр. на фирмата UVEX, с възможен монтаж към определени модели вело каски на UVEX),
  • към багажника,
  • към вело раницата
  • към чантичката на седлото или др.
Ела и разгледай нашите предложения в онлайн Веломагазина на Хайбайк!

Законови правила за използване на стопове и задни велосветлини В Германия

За шосейните колела с тегло под 11 кг. важат съвсем други правила.
Законът НЕ задължава при такива велосипеди задължителното използване на светлини с мощност от 6V. За шосейните колела немският закон разрешава използването на стопове с батерии, но постоянното им закрепване/монтаж НЕ е разрешено.
По тази тема може директно да се информираш от разпоредбите на немския закон StVZO! Като участник в пътното движение си задължен да се информираш и познаваш актуалните разпоредби и законови правила, важащи за съответната страна.

 
AJAX Loader Icon