Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Педали за шосейни велосипеди

Педали за шосейни велосипеди с автомат: Клик–педали за велосипедни шосейни обувки

Всеки един любител на шосейното колоездене знае колко е важен директния контакт с велосипеда, който е най–надежден чрез специални Педали за шосейни велосипеди с автомат.
Педалите за шосейни велосипеди с автомат по принцип са изработени с адаптирана платформа, площ, тъй като при шосейното колоездене, особенно при спринт и отсечки със стръмни изкачвания, силата, натискът който педалът предава и се поема с помощта на твърдата подметка на обувката, е огромен.
Във всеки случай важи следното:
Най–важното е оптималното разпределение на силата, действаща върху педала!
Това разпределение на силата се гарантира най–вече от минималната дистанция между подметката на обувката и остта, която при шосейните педали е осигурена чрез екстремно ниската височина на педала (в комбинация със съответните качествени велосипедни обувки това оптимално разпледеление на силата/натискът е гарантирано).
В сравнение с МТБ–педалите добре разпределеният натиск върху шосейните педали и равномерното им въртене предразполагат за едно осезаемо подобряване на дозирането на приложената сила във въртенето им.

Педали за шосейни велосипеди с автомат от категорията на моделите за начинаещи любители на шосейното колоездене могат да се закупят и за по–малко от 30 евро, като напр. моделът на Shimano SPD-SL. Парчетата за обувките са част от копмплекта. Вземи под внимание, че педалните парчета за педали за шосеен велосипед (с монтаж с 3-дупки) не пасват на MTB-обувки (с монтаж с 2-дупки).

Педалите за шосеен велосипед по принцип са леки. Който си избере такива изработени от титан или карбон, то той спестява още много от теглото им, но пък инвестира съответно чрез по–високата им цена. Професионални Педали за шосейни велосипеди с автомат могат много бързо да достигнат цена от 200 € или повече, което е съвсем нормално, взимайки впредвид сплавите и изработката им. Мужду другото на пазара различни производители вече предлагат педали за шосеен велосипед, които чрез интегриран в тях (в педаланата ос) специален сензор, сами измерват натискът който велосипедистът осъществява върху тях.
За подобни модели педали за шосейни велосипеди се плащат четирицифрени суми.
Няколко съвета: Не всички шосейни педални системи (3-дупковия стандарт) имат еднакви функции и функционират по един и същи начин. При някои модели закрепването на парчето за обувката се осигорява чрез специална пружина, чиято твърдина е регулерума (като моделите тук на Shimano SPD-SL, Time RXS, Ritchey и Look Keo 2Max) или чрез пружинна платка (Cleat) (като примоделите Time X-Presso, Mavic, Look Keo Blade) която осигурява сигурното закрепване на парчетата към обувката.
Тези се предлагат обикновено с различни ъгли на откопчаване/ Закопчаване. Педалите за шосейни обувки Speedplay напр. предлагат тази разлика, че механизма за откопчаването им не се осъществява на самия педал, а на парчето. Този вид обувки са много леки, но за сметка на това са доста неодубни за ходене. Има и специални дамски педали за любителките на шосейното колоездене, предлагащи друга конструкция, при които не се изисква много сила и натиск за откопчаването им. Педалите за шосейни велосипеди също представляват обект на лични предпочитания и вкус. Със сигурност обаче откопчаването им трябва да се тренинра за да не се наложи на следващия сфетофар да лежиш на асфалта.
Открий нашия богат онлайн избор на педали за шосеийни велосипеди с автомат.
 
AJAX Loader Icon