Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Шосейни - автомати за велосипедна главина

Автомати за шосейни велосипеди

Автоматите за шосейни велосипеди имат една доста дълга история зад себе си, в основата на която стои Tullio Campagnolo.
При едно ноемврийско състезание през далечната 1927 му се е наложило със замръзнали от студа пръсти да сменя предавките на задницата си което го е довело почти до отчаяние.
Знаеш ли, че в минали времена е трябвало за да смениш предавките на велосипеда си отмонтирвайки задното колело и обръщайки го? Факт е!
На задните колела и от двете страни са били монтирани задни венци...
И ето как се ражда идеята на Тулийо:
Автоматът за шосейни велосипеди, за по–лесно и безпроблемно сваляне и закачване на задната капла, е факт и той патентира много скоро след раждането на идеята си своето революционно изобретение.
И днес автоматът за задните капли (или новите оси) не могат да бъдат заменени с друга иновация или просто игнорирани.
На шосейния велосипед автоматът може обаче да играе и ролята на цветен акцент, както и да изпълнява друга функция: Да намаля от общото тегло на велосипеда като например се закупи и монтира свръх лек автомат за задна капла.

В нашия онлайн магазин www.hibike.bg ще намериш Extralite автомати за велосипеди или такива на марките Zipp, Tune, Procraft... Ние ти предлагаме огромно разнообразие на велосипедни автомати на различни цени, цветове и марки.
С един лек автомат за шосеен байк може да си спестиш до коло 100гр. тегло.

Но ВНИМАНИЕ:
Свръх леките автомати за шосейни велосипеди не функцицонират с хоризонтално Ausfallenden, както при традиционите стоманени рами.
Ако на това място трябва да се спести тегло, съобразено с нашия опит на това място функционира само моделът Salsa Flip Off от Titan.
Развитието на разработките и новите продукти също върви в крак с модата:
Ако традиционно шосейките предлагат монтажна ширина от 100 мм отпред и 130 мм отзад, размерите се сменят след употребата на дискови спирачки и оси/автомати.
Шосейните велосипеди с дискови спирачки имат между другото 135 мм монтажна ширина отзад (и 100мм отпред).
Ако употребяваш ос, отпред остават все още 100мм ширина, но 15мм диаметър а отзад дори 142 мм и 12 мм диаметър.

 
AJAX Loader Icon