Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Вело дисаги, калъфи

Дисаги, Велодисаги, дисаги за велосипед, Велосипедни дисаги: „Bikepacking“ и новите възможности за транспортиране на багаж при велопоход с велосипед

Дали ще е велопоход, транспорт на багаж с велосипед или всекидневните вело обиколки до работното място и др. – това е без значение, ние ти предлагаме подходящи дисаги за велосипед.

Bikepacking наричаме днес вело–модата, при която велопохода е пряко свързан и с тръпката по колоезденето като спорт. При този вид транспортиране на багаж с велосипед, много от иновативните нови системи за Велодисаги намират оптимално приложение. С новите модели дисаги за велосипед можеш да си сигурен, че колелото ти си остава леко и не се превръща в "твърдоглаво муле". Велосипедът остава подвижен, добре оправляем и маневрен дори и на неасфалтиран терен. Главното при т.н. Bikepacking е спартанската екипировка и по–малките дисаги.
При избора на задни дисаги, предни дисаги както и на чантички за кормилото, или ролки за към кормилото, дисаги за към горната тръба, триъгълни дисаги и др.... си придоставяш много по–големи възможности, които напр. се ценят по–скоро от класическия почитател на вело туризма. Всички тези изброени ведове Велосепдни дисаги могат да се комбинират и допълнят и с други, което обаче определено натоварва велосипеда и го прави неменуемо по–тежък. Които желае за една вечер като „Overnighter“ да избяга от ежедневието си и планува да речем малко вело приключение за 2 дни с една нощувка, то той опрделено трябва да си оборудва байка с дисагите от категорията за „Bikepacking“.

Велосипедни задни дисаги – водонепромукаеми

Велосепдните задни дисаги се предлагат обикновено от непромукаема, здрава материя. Типична вело дисага, тук Ortlieb Back-Roller Classic Те се предлагат в различни размери, в зависимост от това за какъв вело поход се подготвя колоездача, напр. дисаги от 20 ритра или по–големите от 40 литра. Те могат да се закупят, в зависимост от модела, поотделно или чифт – лява и дясна дисага за задното колело на твоя байк. Този вид Велосипедни дисаги са оптималното транспортно решение за багаж, както за вело поход, така и в ежедневието. Подобни странични дисаги не се предлагат само за монтаж към задното колело, а и към предното. Предните вело дисаги се монтират към вилката и се наричат Lowrider.
Факта, дали дисагите са водонепромукаеми играе особено голяма роля при по–големите по–обем дисаги. Ако това ти е доста важно, то трябва да си осигуриш и непромукаеми закопчалки. Много от моделите вело дисаги се предлагат и с ремъци за носене като чанти през рамо както и дръжка за закачване на дисагата към велосипеда. Доста от велосипедните дисаги са съвместими с много адаптери и ситеми за закрепване (като напр. KlickFix, Quick-Lock и подобни). Едни от най–лесните за закрепване са т.н. чанвти за вело багажник, които се слагат върху багажника и могат да се носят като куриреска чанта или друг вид чанта за свободното време.

Малки чанти, вело дисаги за към рамката или дисаги за към кормилото

Малки чанти, но практически добри решения като напр. триъгълни чантички (Triangle Bag), които пасват оптимално в триъголнока на рамата. те не пречат, оптимално пасват в пространството между рамата и служат за транспорт напр. на вело инструменти, резервни гуми и др. Купи изгодно онлайн Specialized Vital дисага за горна тръба – при Hibike Моделите малки чантички за към горната тръба предлагат допълнително пространство за малки вещи като напр. енергийно блогче, телефон и др. Чантичките за към кормилото също са алтернатива за транспортиране на дребни вещи. Тези се предлагат и в "твърд вариант".

Открий нашия голям избор на вело дисаги. Ние ти предлагаме отличен избор на вело марки на изгодни цени!

 
AJAX Loader Icon