Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката
Voucher for bike parts 🔥 15% off on top >
Huge BIKE SALE 🚲 up to 55% OFF >

Нипли за спици

Голям и шарен избор на нипли за велосипедни спици

Ниплите за велосипедни спици фиксират единичната спица в шината.
Спиците трябва да бъдат вкарани през дупките на шината.
Ниплите за спици регулират това колко е „затегната“ спицата, тъй като във вътрешността си имат резба, на която се завинтва спицата, която от своя страна трябва да има пасващия размер!
Нипела има глава, която приляга плътно към шината.
Ако към каплата не са още монтирани гумите, затягането на спиците става по–лесно.
Ако обаче гумите вече са сложени на шината затягането на спиците може да стане най–добре като ниплите се затегнат с инструмента затягащ ниплите.

Дали ще е МТБ, шосеен велосипед или туристически велосипед, на велосипеда се монтрат месингови- или леки алуминиеви нипли.
Моля да вземете под внимание пасващия размер! Едни от най–разпространените и купуваните нипли са тези с размер от 1,8мм или 2,0мм резба и дължини от 12, 14 или 16 мм. Ниплите дават възможност също така всеки различно и индивидуално да акцентира върху байка си. Класическото черно или сребристо на нипела може да бъде за разнообразие заместено с покупката на цветни нипли за спици, като напр. синьо, зелено, златисто, виолетово или червено.

АЛУМИНИЕВИ или МЕСИНГОВИ нипли за спици

На който му е важно да спести тегло дори от ниплите за спици, на него му препоръчваме да си купи АЛУМИНИЕВИ или МЕСИНГОВИ нипли за спици:

Аргументите:

    Алуминиевите нипли тежат най–много 0,5 гр на бройка.
    Месинговите нипли тежат към 1 гр на бройка.

При алуминиевите нипли вземи под внимание дали се предлагат с необходимото антикорозионно покритие, тъй като алуминиевите нипли са податливи на корозия.
В нашия онлайн магазин www.hibike.bg ще намериш изгодни нипли за спици на известни и реномирани байк марки като напр. DT Swiss, Sapim, Shimano.
Гарантиращи разбира се надежност и качество!

 
AJAX Loader Icon