Logo
Доставка до: BG

Вход с парола
Статус на поръчката

Вело чанти за седло

Велосипедна чантичка за седло

Разгледай и намери при нас пасваща за твоя байк шосеен или МТБ Велосипедна чантичка за седло (англ. Saddle-Bag). Към коя точно категория велосипедист се числиш е без значение – ние всички ценим добре обмислените и практични решения.
За Велосипедната чантичка за към седлото изискванията са да може да се монтира бързо към седлото, да не пречи на колоездача и да е максимално лека.
Най–малките велосипедни чантички за седло имат напр. обем от 0,3л. или 0,5л. (достатъчно за дреболии), а по–големите формати побират обем към 1,4л. или 1,9л. (в тях пасват мобилен телефон или дори непромукаемото яке за дъжд).
В малките велосипедни чантички за седло транспортираме обикновено малки инструменти, като напр. CO2 патрон, щанги за гуми, кръпки за гуми, ключове, дребни пари или една или друга резервна гума .
Велосипедната чантичка за седло е добър помощник и практичен вело аксесоар, особено при вело походи, при които не ти се носи раница, или при състезания на шосе, където не ти трйбва баласт на гърба. На пазара се предлагат също и „Велосипедни чантички за към колчето на седлото“, с значетилно по–голям обем (около 6 литра), напр. моделът VAUDE Off Road Bag.
Преди да купиш Велосипедна чантичка за седло прецени си първо какво ще транспортнираш в нея, какъв обем ще ти е на разположение и дали тази няма да те дразни нагледно. Прецени дали няма да е от полза да се замислиш и над екстри като напр. водоустойчива (до непромукаема) материя на чантичката или наличието на възможност да закрепиш към нея заден фар/светлоотразител.
Към всички вело почитатели на ретро стила – фирмата Brooks предлага чантички за седло в любимия ретро дизайн, при това изцяло от кожа. За тези, предпочитащи практичността ще предложим решение като това на марката Topeak – Велосипедна чантичка в комплект с инструменти.

Внимание при варио колчета за седло: Тези вело фенове, падащи си по трейл спусканията, които карат с варио колче за седло, определено не са целевата група купувачи на Велосипедни чантички за седло. НО – един модел вело чантичка за седло въпреки всичко е вариант и за варио колче за седло, а именно малката Велосипедна чантичка на Evoc, с обем от 0,7л.

Лесен монтаж на велочантичка за седло

Купи велочантичка за седло, онлайн – при HIBIKE

По принцип монтажа на велочантичката към седлото се извършва с помоща на ремъци или лепки минаващи под самото седло: За по–добро и стабилно закрепване е възможен и допълнителен монтаж към тръбата на седлото. Марката Ortlieb предлага специални държачи към седлото (една пластина с два обикновени винта) към която пластина чантичката лесно се прикачва. Също и марката Specialized, с тяхната иновативна Swat-система предназначена за прикачване на чантички на малко пространство, предлагат подобни решения. Една велосипедна чантичка за седло принадлежи към Swat-продуктите, която може да се комбинира с всички Swat седла.

Безброй много производители, велосипедни марки, предлагат велочантички за седло, към които се броят разбирасе и VAUDE, Ortlieb, Evoc, Topeak, Deuter, Specialized или Bontrager. Ние предлагаме богат избор на велосипедни чантички за седло, в различни големини и дизайн, на изгодни цени и високо качество!

 
AJAX Loader Icon